back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

«Κόκκινος» συναγερμός στο Μαξίμου

Διαβάστε επίσης

Η θετική έκβαση της διαδικασίας εξασφάλισης ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση την Τετάρτη το βράδυ ναι μεν προεξοφλείται από στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού ωστόσο στο Μέγαρο Μαξίμου έχει σημάνει «κόκκινος συναγερμός», καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος η συμπολίτευση να βρεθεί ενώπιον μιας νέας κοινοβουλευτικής δοκιμασίας στην περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Η ανησυχία αυτή εντείνεται ακόμη περισσότερο από την στιγμή που στους κόλπους του Ποταμιού αρχίζει και αναπτύσσεται η άποψη να υπάρξουν αντίποινα στην κυβέρνηση για την «αρπαγή» της ψήφου του μέχρι πρότινος βουλευτή του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη, Σπύρου Δανέλλη.

Μια τέτοια εξέλιξη που μπορεί να «κουμπώσει» επικοινωνιακά με την ανάληψη πρωτοβουλίας από τη Ν.Δ για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας για την συμφωνία των Πρεσπών, την οποία ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να φέρει άμεσα στην Βουλή, θα οδηγήσει σε μια δυσβάσταχτη παραδοξότητα το Μέγαρο Μαξίμου.

Δηλαδή να έχει λάβει μια αμφιλεγόμενη ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή, όπου το νούμερο 151 να μοιράζεται διαδοχικά σε βουλευτές που θα φέρουν το στίγμα του πολιτικά συναλλασσόμενου με την κυβέρνηση και αμέσως μετά να έρχεται η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή και να μην την στηρίζουν 151 βουλευτές, αλλά λιγότεροι στην περίπτωση που ο Στ. Θεοδωράκης «πληρώσει» με το ίδιο νόμισμα τον Α. Τσίπρα.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα