back to top
18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Το όνειρο που έγινε πραγματικότητα

Διαβάστε επίσης

Στους “8” του Αυστραλιανού ‘Οπεν βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τη νίκη του με 3-1 σετ επί του “Βασιλιά” του τένις και ίνδαλμά του, Ρότζερ Φέντερερ. 

«Είναι απίστευτο αυτό που ζω τώρα. Δεν μπορώ να το πιστέψω, ότι ήμασταν εδώ στο γήπεδο και τον νίκησα. Είναι ένα όνειρο, που έγινε πραγματικότητα. Ο Ρότζερ είναι ένας θρύλος για το άθλημά μας», δήλωσε ο 20χρονος πρωταθλητής και συνέχισε συγκινημένος: «Τρέφω απόλυτο σεβασμό γι΄ αυτόν. Είναι το είδωλό μου από τότε που ήμουν έξι ετών. Αυτό που ζω είναι απερίγραπτο».

https://twitter.com/AustralianOpen/status/1086958047308759040

Φέντερερ για Τσιτσιπά: ” Θα φτάσει πολύ ψηλά”

“Έχασα από έναν καλύτερο παίκτη, που έπαιζε καλύτερα σήμερα. Έμεινε εκεί, έδωσε στον εαυτό του τις ευκαιρίες κάποια στιγμή, έμεινε ήρεμος. Αυτό δεν είναι πάντα εύκολο, ειδικά για τους μικρότερους σε ηλικία τενίστες. Μπράβο του που το κατάφερε“, ανέφερε αρχικά και συνέχισε για τα κοινά τους στοιχεία:

Eχει backhand με το ένα χέρι, ενώ κι εγώ είχα παλιότερα μακριά μαλλιά. Έχει περισσότερο continental grip από τους παίκτες της τωρινής εποχής. Και αυτό πάει περισσότερο προς εμένα, παρά προς τον Ράφα, ας πούμε”.

Συνεχίζοντας, είπε για τον Τσιτσιπά: “Έχει κάνει καλή δουλειά εδώ και 1,5 χρόνο. Και πριν από αυτό, σίγουρα. Όμως, το να νικάς τον Τζόκοβιτς στο Τορόντο, αλλά και τους Ζβέρεφ, Άντερσον, εμένα εδώ, αυτό χρειάζεσαι για να πας στο επόμενο επίπεδο. Είναι πολύ ωραίο για αυτόν. Σίγουρα τον βλέπω να είναι ψηλά για πολύ καιρό. Ήταν μια εξαιρετική βραδιά για αυτόν”.

Γιώργος Καλοβελώνης : Ο Στέφανος είναι επιπέδου Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς 

Ο Γιώργος Καλοβελώνης ,πρώην τενίστας και ομοσπονδιακός προπονητής και νυν προπονητής τένις, γνωρίζει τον Στέφανο Τσιτσιπά και την οικογένειά του και μίλησε στην εκπομπή Sportcity, για τον άθλο του 20χρονο τενίστα.

Είχα πει καιρό πριν ότι ο Στέφανος, πρέπει μέχρι τα 20 του να είναι στους 30 πρώτους στον κόσμο. Αυτός κατάφερε στα 20 του να είναι στους πρώτους 12 του κόσμου. Ο Στέφανος είναι ένα σούπερ σταρ παιδί, είναι για να γίνει Τζόκοβιτς, Φέντερερ, Ναδάλ, τέτοιου επιπέδου. Είναι έξυπνος, σοβαρός, μικρός και δουλεύει πολύ. Κερδίζει, ποτέ δεν χάνει.  Έχει μια πολύ καλή αθλητική οικογένεια που τον στηρίζει. Ο Στέφανος παιδεύτηκε πάρα πολύ. Επειδή γνωρίζω προσωπικά την οικογένειά του, εκείνη και το περιβάλλον του τον βοήθησαν στο ξεκίνημά του. Δεν είχε τις κατάλληλες συνθήκες, στο ξεκίνημά του. Όταν έγινε Νο1 στους έφηβους τότε ασχολήθηκαν μαζί του”, δήλωσε ο κ. Καλοβελώνης.

Τα συγχαρητήρια των ομάδων και του Υφυπουργού Αθλητισμού

Μέσω των social media ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης,αλλά και αρκετές ομάδες μας  έστειλαν τα συγχαρητήριά τους στον Στέφανο Τσιτσιπά για τον άθλο του επί του Ρότζερ Φέντερερ.

https://www.instagram.com/p/Bs3EqILHWwM/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/Bs2z7ZeFXlo/?utm_source=ig_web_copy_link

Τα ξένα Μ.Μ.Ε για τον άθλο του Τσιτσιπά

Τα ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης ασχολήθηκαν εκτενώς με τη νίκη- πρόκριση του Στέφανου Τσιτσιπά.

Ορισμένοι χαρακτηριστικοί τίτλοι:

Eurosport: “Ο Φέντερερ εκτός Australian Open από τον εκπληκτικό Τσιτσιπά”

BBC: “Ο Τσιτσιπάς αποκλείει τον πρωταθλητή Φέντερερ στα τέσσερα σετ”

Guardian: “Ο Τσιτσιπάς σόκαρε τον Φέντερερ σε ένα θρίλερ στα τέσσερα σετ”

Equipe: “Ο Τσιτσιπάς απέκλεισε τον Master”

Gazzetta Dello Sport: “Ο Τσιτσιπάς απέκλεισε τον Φέντερερ”

AS: “Έγραψε ιστορία ο Τσιτσιπάς”

Μarca: “Ο Τσιτσιπάς κάνει το μπαμ και διαλύει τον Φέντερερ”

Ο Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ, επόμενος αντίπαλος του Τσιτσιπά

Τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ, θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά του Australian Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Ισπανός, Νο 22 στην παγκόσμια κατάταξη, απέκλεισε τον Κροάτη, Μαρίν Τσίλιτς με 3-2 σετ και θα βρεθεί στον δρόμο του 20χρονου Έλληνα τενίστα.

Ο 30χρονος είναι σε τρομερή κατάσταση μέσα στο 2019, μετρώντας εννέα σερί νίκες. Μάλιστα, νίκησε στην Ντόχα τους Νόβακ Τζόκοβιτς, Στάνισλας Βαβρίνκα και Τόμας Μπέρντιχ, κατακτώντας το τρόπαιο.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα