back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Υπέρ της αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ οι θεσμοί – Χωρίς τον Γ. Σταθάκη η συνάντηση για τα ενεργειακά

Διαβάστε επίσης

Χωρίς την παρουσία του υπουργού ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τους θεσμούς με αντικείμενο τα ενεργειακά, στην σκιά του προχθεσινού ναυαγίου του διαγωνισμού και στην απόφαση για παράταση υποβολής δεσμευτικών προσφορών έως τις 6 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεσμοί φέρονται να επαναφέρουν το θέμα της πώλησης και των υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ, καθώς μια τέτοια κίνηση θα επιτύχει υψηλά τιμήματα και θα συγκεντρώσει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον, όμως θα αφαιρέσει από την ΔΕΗ πλεονεκτήματα κατά την λειτουργία του target model, καθώς θα χάσει πρόσβαση σε καθαρή και φθηνή ενέργεια.

Παράλληλα, οι θεσμοί τάσσονται υπέρ της αύξησης των τιμολογίων και του περιορισμού της έκπτωσης συνέπειας του 15% στους πελάτες της ΔΕΗ καθώς όπως εκτιμούν θα βελτιώσουν την χρηματοοικονομική εικόνα της Επιχείρησης και ταυτόχρονα θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις, ώστε να μετακινηθεί η χαμηλή τάση και προς άλλους προμηθευτές σε μια προσπάθεια να μειωθεί περεταίρω το ήδη υψηλό μερίδιο που κατέχει στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας η ΔΕΗ.

«Η εκκρεμότητα της αποεπένδυσης της ΔΕΗ θα κλείσει εντός του Φεβρουαρίου», σημειώνει σε συνέντευξη του στο Euro2day,ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, υπαινισσόμενος τη θετική έκβαση του διαγωνισμού.

Την ίδια ώρα, αποκλείει αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος για τους πελάτες της ΔΕΗ ωστόσο αφήνει ανοικτό ,στη δημόσια εταιρία, το περιθώριο εξοικονόμησης δαπανών μέσα από την εμπορική της πολιτική, όπως τη μείωση του ποσοστού της έκπτωσης συνέπειας.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα