back to top
20.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

20.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Ώρα… Τσιτσιπά 10.30 με την Ελλάδα στο πλευρό του

Διαβάστε επίσης

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δίνει το πρωί της Πέμπτης μία ακόμα ιστορική μάχη με στόχο την πρώτη του συμμετοχή σε τελικό Grand Slam , με αντίπαλο τον τεράστιο Ραφαέλ Ναδάλ.

Ο μόλις 20 ετών και 6 μηνών Τσιτσιπάς ζει τον τελευταίο χρόνο την μια «ιστορική» στιγμή μετά την άλλη και μάλιστα σε ένα άθλημα παγκόσμιας ακτινοβολίας, που στην Ελλάδα οι περιπτώσεις αθλητών που διακρίθηκαν είναι ελάχιστες χωρίς διάρκεια συνέχεια. Το τένις στη χώρα μας είναι ένα άθλημα χωρίς παράδοση, καθώς υπήρξε ο μύθος πως επρόκειτο για το σπορ της ελίτ. Ήταν όμως μόνο μύθος, καθώς οι τότε χώρες του Ανατολικού μπλοκ στην Ευρώπη έβγαζαν κορυφαίους τενίστες στο άθλημα.

Πριν συμπληρώσει λοιπόν τα 21 του χρόνια ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ήδη ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών και φαίνεται πως και συνέχεια θα έχει αλλά και διάρκεια. Μέσα σε ένα μόλις χρόνο κατάφερε να φτάσει στην υψηλότερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης που βρέθηκε ποτέ Έλληνας τενίστας. Την ερχόμενη Δευτέρα θα βρίσκεται σίγουρα στο Νο 12, ίσως και πιο ψηλά, κατάφερε να φτάσει σε τρεις τελικούς σε επαγγελματικά τουρνουά, να κατακτήσει τρόπαιο σε ΑΤΡ διοργάνωση στη Στοκχόλμη και σε αυτή την τόσο σύντομη διαδρομή, κατάφερε ήδη να έχει νικήσει τους δύο από τους τρεις του «big-3» του παγκόσμιου τένις. Τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Τορόντο και τον Ρότζερ Φέντερερ πριν από λίγα 24ωρα στην Μελβούρνη. Ήρθε η σειρά του Ραφαέλ Ναδάλ;

Η προϊστορία των δύο…μονομάχων

Από το «big-3» του παγκόσμιου τένις, ο Τσιτσιπάς μόνο τον Ραφαέλ Ναδάλ δεν έχει καταφέρει να νικήσει, και αυτό θα προσπαθήσει να πετύχει 10:30 στην Rod Laver Arena. Οι δυο τους βρέθηκαν αντίπαλοι σε δύο τελικούς τουρνουά, σε Βαρκελώνη και Τορόντο και τις δύο νίκησε ο μεγάλος Ισπανός. Στην έδρα του Ναδάλ στη Βαρκελώνη, σε χωμάτινο έδαφος που είναι και το αγαπημένο του, ο Τσιτιπάς έχασε εύκολα με 2-0 σετ, παίρνοντας μόλις τρία game στο παιχνίδι.

Στο Τορόντο όμως κατάφερε να δυσκολέψει τον Ράφα. Ηττήθηκε μεν με 2-0 αλλά για να τον λυγίσει το τότε Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης χρειάστηκε τάι-μπρέικ στο 2ο σετ. Μάλιστα ο αγώνας ήταν σε σκληρή επιφάνεια όπως αυτή του Australian Open.

Ό,τι και να συμβεί πάντως σε λίγες ώρες, ο Τσιτσιπάς ήδη έχει φτάσει στην επιτυχία, αντιμετωπίζεται διεθνώς ως ένας τενίστας που το μέλλον διαγράφεται λαμπρό μπροστά του και έχει κερδίσει πολυάριθμους θαυμαστές σε όλο τον πλανήτη.

Η διαδρομή τους μέχρι τον ημιτελικό

Στη διαδρομή του έως τα ημιτελικά ο Τσιτσιπάς απέκλεισε διαδοχικά τον Ιταλό Ματέο Μπερετίνι (νο 54) με 3-1, τον Σέρβο Βίκτρο Τρόιτσκι (νο 200) με 3-1, τον Γεωργιανό Νικολόζ Μπασιλασβίλι (νο 20) με 3-1, τον Ελβετό Ρότζερ Φέντερερ (νο 3) με 3-1 και τον Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ, επίσης με 3-1. Σε όλα τα ματς δηλαδή είχε το ίδιο σκορ!

Από την δική του μεριά ο Ραφαέλ Ναδάλ, δεν έχει χάσει μέχρι στιγμής ούτε ένα σετ σε όλο το τουρνουά! Απέκλεισε διαδοχικά με 3-0 τον Αυστραλό Τζέιμς Νάκγουορθ (νο 237), τον επίσης Αυστραλό Μάθιου Έμπντεν (νο 48), και τρίτο Αυστραλό, τον Άλεξ Ντε Μινάουρ (νο 29), τον Τσέχο Τόμας Μπέρντιχ (νο 57) και τον Αμερικανό Φράνσις Τιαφό (νο 39).

Ο τελικός στο Τορόντο

Ο τελικός στη Βαρκελώνη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα