back to top
18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: «Ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για τη χώρα»

Διαβάστε επίσης

Το μήνυμα ότι «ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για την χώρα», έστειλε την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πάτρα, απ’ όπου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, ενώ επέκρινε όσα συμβαίνουν στο Κοινοβούλιο ζητώντας μάλιστα και από τον πρόεδρο της Βουλής να «συναισθανθεί τη σημασία του ρόλου του και να μην συναινέσει στις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις», όπως είπε.

«Η πλειοψηφία της γκαζόζας δεν είναι απλά ένα ανέκδοτο, ένα έξυπνο χάσταγκ στο twitter. Είναι μια κατάντια για μια χώρα με μακρά κοινοβουλευτική παράδοση», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι «τώρα δρομολογούνται πρωτοφανείς μεθοδεύσεις για να διατηρήσει ο κ. Καμμένος τα προνόμια του επικεφαλής κοινοβουλευτικής ομάδας».

«Όλοι έχουν καταλάβει τι συμβαίνει. Ο κ. Καμμένος εκβιάζει τον κ. Τσίπρα ότι αν του διαλύσει την κοινοβουλευτική του ομάδα, η κυβέρνηση δεν θα κάνει παρέλαση την 25η Μαρτίου.Και ο κ. Τσίπρας σπεύδει να ενδώσει στον εκβιασμό. Και το ερώτημα που δεν απαντάει ο κ. Τσίπρας είναι τι ακριβώς φοβάται; Τι είναι αυτό που ξέρει ο κ. Καμμένος και ο κ. Τσίπρας τρέμει μήπως αποκαλυφθεί;», υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Τι είναι αυτό που έχει κάνει τον πρωθυπουργό να σκέφτεται το πρωτοφανές, την αλλαγή του κανονισμού της Βουλής, που δρομολογείται για την επόμενη εβδομάδα, για να εξαγοράσει τη σιωπή του πρώην συνεταίρου του;», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν ξέρω τι υπάρχει καταγεγραμμένο στα τεφτέρια του συνεταιρισμού. Ξέρω όμως ότι ο εκβιαστής δεν σταματά ποτέ όταν τον ικανοποιείς. Ζητάει και άλλα. Γι’ αυτό και θέλω από εδώ να στείλω ένα μήνυμα στον κ. Τσίπρα. Ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για την χώρα», συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απευθυνόμενος εν συνεχεία στον κ. Βούτση ανέφερε: «Εύχομαι ειλικρινά ο πρόεδρος της Βουλής να συναισθανθεί τη σημασία του ρόλου του και να μην συναινέσει σε αυτές τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις. Αλλιώς θα έχει γίνει και αυτός ένα πιόνι στην άθλια συναλλαγή Τσίπρα-Καμμένου».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο και για «επίθεση της κυβέρνησης κατά της ελευθερίας της ενημέρωσης», ενώ υποστήριξε ότι «με τέτοιες επιθέσεις στους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν είναι κανείς να απορεί που στη λίστα της Διεθνούς Διαφάνειας η Ελλάδα κατρακύλησε 8 θέσεις μέσα σε έναν χρόνο».

«Και με αυτόν το ρυθμό – θλίβομαι ως πολίτης αυτής της χώρας να το αναφέρω- δεν είμαστε μακριά από φαινόμενα, όπως αυτά της Πολωνίας και της Ουγγαρίας», υποστήριξε και τόνισε ότι «υπονόμευση της Ενημέρωσης, σημαίνει υπονόμευση της Δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε τέλος ότι πρώτη κυβερνητική κίνηση της ΝΔ στο τομέα των ΜΜΕ θα είναι μία ειδική επιτροπή στο Υπουργείο Επικρατείας που θα κληθεί, μέσα στο πρώτο τρίμηνο, να εισηγηθεί λύσεις στο πλέγμα των πολλών και διαφορετικών προβλημάτων του Τύπου.

Μαξίμου: Πρωτοφανής ο εκφυλισμός της ΝΔ, για την επιλογή ενός απόκληρου του ΛΑΟΣ που αναπαράγει ψεύδη

Απάντηση στον Κ. Μητσοτάκη έδωσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού το οποίο αναφέρει σε ανακοίνωσή του «πρωτοφανής πολιτικός εκφυλισμός, για τον οποίο κατηγορεί ο κ. Μητσοτάκης, δεν είναι να ζητάς ψήφο εμπιστοσύνης όταν η ΝΔ δεν τολμά να καταθέσει πρόταση μομφής και να την κερδίζεις μέσα στο Κοινοβούλιο. Πρωτοφανής πολιτικός εκφυλισμός είναι να έχεις κάνει αντιπρόεδρο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως “προσωπική επιλογή” έναν απόκληρο του ΛΑ.Ο.Σ που αναπαράγει χυδαιότητες και ψεύδη περιθωριακών και ακροδεξιών εντύπων».

Καταλήγοντας, τονίζει: «Αλήθεια, ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί τις «αποκαλύψεις» που διακίνησε σήμερα ο κ. Γεωργιάδης;»

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα