back to top
16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Σε εκλογική εγρήγορση η ΝΔ

Διαβάστε επίσης

Απόλυτα εκλογικό προσανατολισμό αποκτά η στρατηγική της ΝΔ, με το βλέμμα στην 26η Μαΐου, που σε κάθε περίπτωση προβάλλεται από την αξιωματική αντιπολίτευση η “μητέρα των μαχών”.

Ακόμη και εάν δεν γίνουν εθνικές εκλογές ο πρόεδρος της ΝΔ κατέστησε σαφές ότι, οι ευρωεκλογές θα είναι για τη ΝΔ μια “εθνική κάλπη” και η Πειραιώς θα επιχειρήσει να προσδώσει σε αυτές χαρακτήρα “δημοψηφίσματος για τη πολιτική αλλαγή”.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τα στελέχη απόλυτη εκλογική εγρήγορση, ενώ στην αξιωματική αντιπολίτευση δηλώνουν πως η ΝΔ είναι σε κάθε περίπτωση έτοιμη να γίνουν εκλογές ακόμη και την επόμενη Κυριακή.

“Ό,τι κι αν επιλέξει ο κ. Τσίπρας με τις εθνικές εκλογές, ένα είναι βέβαιο: ότι στις 26 Μαΐου κάλπες θα στηθούν, για τις Ευρωεκλογές. Και οι πολίτες θα καταδικάσουν οριστικά μια κυβέρνηση που τους φόρτωσε με φόρους, που τους ταπείνωσε με την εθνική ήττα των Πρεσπών”, υποστηρίζουν στην Πειραιώς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε όμως και εσωκομματικό μήνυμα για τη μάχη του σταυρού που ατύπως έχει ξεκινήσει καθώς έχουν ήδη ανακοινωθεί και οι πρώτοι υποψήφιοι στα γαλάζια ψηφοδέλτια.

«Κατανοώ τη μάχη του σταυρού καθώς γνωρίζετε ότι την έχω δώσει πολλές φορές, αλλά θέλω να θυμίσω ότι την επομένη μέρα των εκλογών, τη σειρά εκλογής τη θυμούνται μόνο οι άμεσα ενδιαφερόμενοι.”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως για τον ίδιο ” αυτή η σειρά δεν έχει καμία σημασία στην αξιολόγησή του για τη διακυβέρνηση της χώρας” .

“Αυτό που έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από το να μοιράζουμε την πίτα των σταυρών μεταξύ μας είναι να προσελκύσουμε κοντά μας πολίτες που δεν μας είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Γι’ αυτό και ζητώ απ’ όλους μέτρο και εφιστώ σε όλους την προσοχή», τόνισε σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης.

Σε ότι αφορά τον χρόνο των εκλογών, στη ΝΔ εκφράζουν προβληματισμό για το ενδεχόμενο να συμπέσουν οι εθνικές εκλογές, εάν διεξαχθούν Μάιο, με τις αυτοδιοικητικές.

Με αφορμή πληροφορίες περί εισηγήσεων για ταυτόχρονες εκλογές με τον πρώτο γύρο των δημοτικών/περιφερειακών εκλογών στη συνεδρίαση των γαλάζιων τομεαρχών ετέθη μία παράμετρος που προβληματίζει την αξιωματική αντιπολίτευση.

Αφορά, όπως ειπώθηκε, κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που έχουν εγγραφεί ως ετεροδημότες και μπορούν να ψηφίζουν -στις εθνικές εκλογές- από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους, τους υποψηφίους βουλευτές στην περιφέρεια στην οποία είναι εγγεγραμμένοι ως δημότες και οι οποίοι θα εξαναγκασθούν επί της ουσίας να επιλέξουν αν θα ψηφίσουν στη μία ή στην άλλη κάλπη.

Αυτό διότι στις εθνικές εκλογές ψηφίζουν υποχρεωτικά και μόνο στα ειδικά εκλογικά κέντρα ετεροδημοτών στον τόπο κατοικίας τους, ενώ στις δημοτικές/περιφερειακές εκλογές ψηφίζουν υποχρεωτικά στο εκλογικό τμήμα του δήμου στο οποίο είναι δημότες, καθώς δεν υπάρχουν εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα