back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αντίστροφη μέτρηση για την Κ.Ο των ΑΝ.ΕΛ

Διαβάστε επίσης

Αντίστροφη μέτρηση για την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝ.ΕΛ. Σήμερα κατά την  έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής τα κόμματα κατέθεσαν τις απόψεις τους επί της γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου, η οποία οδηγεί στη διάλυση της Κ.Ο, εφόσον διαγραφεί ή παραιτηθεί ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.  

Το περιεχόμενο της γνωμοδότησης για τη διάλυση Κοινοβουλευτικών ομάδων που δεν διαθέτουν πέντε βουλευτές εκλεγμένους από το ίδιο κόμμα, υιοθέτησε ο Νίκος Βούτσης στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.  Σύμφωνα με πληροφορίες την γνωμοδότηση υιοθέτησε και η Νέα Δημοκρατία.

Την άποψη ότι τα κόμματα δεν πρέπει να διαλύονται όταν κάποιοι αποχωρούν, χωρίς να παραδώσουν την έδρα τους, εξέφρασε η εκπρόσωπος  των ΑΝ.ΕΛ  στην Διάσκεψη Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά. Με την άποψη αυτή συμφώνησαν  τόσο το ΚΚΕ όσο και η Ένωση Κεντρώων.

Σύμφωνα με την ερμηνεία που δίνει η γνωμοδότηση, για να υπάρξει Κοινοβουλευτική Ομάδα απαιτούνται πέντε βουλευτές που να προέρχονται από το ίδιο κόμμα, ενώ δεν αποτρέπεται η διάλυσή της αν προσχωρήσει σε αυτήν βουλευτής από άλλο κόμμα ή ανεξάρτητος, όπως ο Αριστείδης Φωκάς.

Π.Καμμένος: Διαγραφή μετά την ομιλία μου

“Τη διαγραφή του Παπαχριστόπουλου θα την καταθέσω στην Ολομέλεια αφού μιλήσω στη Βουλή, ελπίζω ο πρωθυπουργός να είναι μέσα… Αν κατατεθεί τώρα, θα μου αφαιρέσουν τον λόγο πραξικοπηματικά από σήμερα” έγραψε στο twitter ο Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος έχει προαναγγείλει ότι θα το κάνει, αλλά μετά τη σημερινή ψηφοφορία για το πρωτόκολλο ένταξης της FYROM στο ΝΑΤΟ.

Αιχμές Π.Σκουρλέτη κατά Π.Καμμένου

“Όταν βλέπεις πολιτικό αρχηγό να κλαψουρίζει αυτό σημαίνει ότι έχει χάσει την αυτοπεποίθηση” του δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Open.  “Ο Πάνος Καμμένος έχει κάνει πολλές φορές βαρύγδουπες δηλώσεις, αλλά δεν τις έχει τεκμηριώσει. Δεν ξέρω τι έχει στο μυαλό του , αλλά η πυκνότητα των δηλώσεων έχει αρχίσει να κουράζει”

Αναφορικά με το θέμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Γάκης σε συνέντευξή του σήμερα στον  “Αθήνα 9.84”

“Εκείνο που πρότεινε ο Πρόεδρος της Βουλης είναι ότι μια Κ.Ο που εκφράζεται μέσα από μια λαϊκή ετυμηγορία να έχει πάνω από 5 βουλευτές” είπε αναφορικά με το θέμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Γάκης σε συνέντευξή του σήμερα στον  “Αθήνα 9.84”

“Όταν δημιουργηθεί μια Κ.Ο δεν θέλεις με βάση κάποιες συγκυρίες αυτή η έκφραση του ελληνικού λαού να χαθεί εντελώς   και γι ‘ αυτό πρότεινε να υπάρχει μια διαδικασία λειτουργίας των αρχηγών των Κ.Ο, παρότι δεν θα υπάρχουν Κ.Ο. Η επιστημονική επιτροπή είναι γνωμοδοτική επιτροπή δεν είναι αποφασιστική. Η πλειοψηφία της βουλής και πρόεδρός της παίρνει πολιτικές αποφάσεις”

Δ.Ράντος – Στ.Παπαμιχαήλ – Ισ.Ρούσσος

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα