back to top
14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Βουλή: Αντιπαράθεση Ξανθού – Μητσοτάκη για τα κρούσματα της γρίπης

Διαβάστε επίσης

Το θέμα των κρουσμάτων της γρίπης απασχόλησε και τη Βουλή, με τον Προέδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί δεν αντιμετώπισε εγκαίρως την αντιεπιστημονική φημολογία του αντιεμβολιασμού και δεν προχώρησε σε γρήγορο εφοδιασμό φαρμακείων και ιδρυμάτων με εμβόλια.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ανέφερε ότι, υπάρχει επιδημική έξαρση της γρίπης σε όλη την Ευρώπη λέγοντας ότι, στη Γαλλία οι νεκροί έφτασαν τους 1.100. Αναφερόμενος στα μέτρα που έλαβε η χώρα είπε ότι, έγινε η καλύτερη δυνατή προετοιμασία, καθώς είχαμε τη μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη που είχαμε ποτέ με πάνω από 2 εκατ. εμβολιασμένους όταν τα προηγούμενα χρόνια ήταν περίπου στο 1,4 με 1,5 εκατ.

Επέμεινε, ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων και τόνισε, ότι από τα 173 σοβαρά κρούσματα τα 165 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ κάτι που δείχνει ότι το δημόσιο σύστημα Υγείας ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων όσοι το έχουν ανάγκη.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας συνέστησε στον πρόεδρο της ΝΔ σοβαρότητα και υπευθυνότητα καλώντας να μην δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας και πανικού.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα