back to top
19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

12ο Συνέδριο ΚΝΕ: «Πιο πολλοί και πιο ικανοί, ανοίγουμε τον δρόμο για τον σοσιαλισμό»

Διαβάστε επίσης

«Πιο πολλοί και πιο ικανοί, ανοίγουμε τον δρόμο για το πραγματικά σύγχρονο και νέο, για έναν κόσμο “στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων”, τον σοσιαλισμό!».

Με αυτό το σύνθημα άρχισαν σήμερα οι εργασίες του 12ου Συνεδρίου της ΚΝΕ, που διεξάγεται στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 17 Φλεβάρη.
Στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας δήλωσε: «είμαστε περήφανοι για τη νεολαία μας. Με τις αποφάσεις του 12ου Συνεδρίου της ΚΝΕ, η ΚΝΕ θα γίνει ακόμα πιο ικανή στην πάλη για τα δικαιώματα της νεολαίας, για να κτίσουμε τον κόσμο “στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων».
Την εισήγηση του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ παρουσίασε ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.
Στις Θέσεις του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ για το 12ο Συνέδριο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται και τα εξής:

* Στον πυρήνα των Θέσεων του ΚΣ βρίσκεται το πώς η ΚΝΕ δυναμώνει ολόπλευρα ως νεολαία του ΚΚΕ και αποκτά την ικανότητα να εκπληρώσει τον πρωτοπόρο ρόλο της, για να συμβάλλει με νεανικές δυνάμεις στην ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

  • Η ένταξη νέων μελών , εντάσσεται στους απαραίτητους στόχους οικοδόμησης και στρατολογίας της ΚΝΕ. Για να φτιάξουμε γερές, μεγάλες Οργανώσεις, ριζωμένες σε κάθε σχολείο, σχολή, τμήμα, χώρο δουλειάς και γειτονιά, πόλη και χωριό, δίνοντας και με αυτό τον τρόπο “πνοή”, ζωντάνια, ελπίδα στους νέους που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο, «που δεν βολεύονται με λιγότερο ουρανό».
  • Έχουμε τη φιλοδοξία να διαπαιδαγωγηθούμε ως επαναστατική νεολαία του ΚΚΕ, να κατακτήσουμε τις αρετές και τα χαρακτηριστικά του κομμουνιστή, του επαναστάτη ικανού να δρα μέσα σε όλες τις συνθήκες, της αντοχής σε “βαριές και στατικές εποχές”, της ετοιμότητας για πιο απότομες καμπές και εξελίξεις.
  • Μαθαίνουμε πώς να αλλάξουμε τον κόσμο, μελετώντας την επαναστατική ιδεολογία, συμμετέχοντας στην καθημερινή πάλη, αφομοιώνοντας την πείρα και τα συμπεράσματα από την ιστορία του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος, παρακολουθώντας τις εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνικής, κατακτώντας με αγώνα και ατομική προσπάθεια το αναγκαίο μορφωτικό και επιστημονικό επίπεδο, με βάση τις ανάγκες της εποχής και της πάλης, ερχόμενοι σε επαφή με τις τέχνες και τον πολιτισμό.
  • Έχουμε μια ανοιχτή και ζεστή αγκαλιά για τους χιλιάδες συναδέλφους, συμφοιτητές και συμμαθητές μας με τους οποίους έχουμε αντικειμενικά κοινό συμφέρον από την ανατροπή του συστήματος. Μέσα στην καθημερινή ζωή και δράση επιδιώκουμε να δώσουμε απαντήσεις στα ερωτήματα και τα αδιέξοδα που βιώνει η νεολαία. Διαδίδοντας την ανατρεπτική πρόταση του ΚΚΕ, να ανάψουμε τη φωτιά του αγώνα σε κάθε χώρο νεολαίας παλεύοντας από κοινού για τα δικαιώματά μας.

Χρήστος Καπούτσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα