back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Νέα άκαρπη συνάντηση Γαβρόγλου με την Επιτροπή της Ιεράς Συνόδου – «Αγκάθι» η μισθοδοσία του κλήρου

Διαβάστε επίσης

Άλλη μία συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου με την Επιτροπή που έχει συστήσει η Ιερά Σύνοδος για το διάλογο με την κυβέρνηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης χωρίς αποτέλεσμα, με τη μισθοδοσία των κληρικών να παραμένει το μεγαλύτερο «αγκάθι».

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Μονή Πετράκη επικράτησε αμηχανία, ενώ κανείς από τους συμμετέχοντες σε αυτήν δεν προέβη σε ουσιαστικές δηλώσεις. Η επιτροπή εξέδωσε μια λιτή ανακοίνωση ενώ ο κ. Γαβρόγλου αποχωρώντας από τη Μονή Πετράκη αρκέστηκε να πει «ήταν μια πολύ ωραία συνάντηση η σημερινή, δεν κάνω καμία δήλωση».

Είναι προφανές πάντως ότι η υπερψήφιση με 151 βουλευτές της κυβερνητικής πρότασης για την αλλαγή του άρθρου 3, στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης, δημιουργεί επιπλέον τριβές στις σχέσεις της Εκκλησίας με την Κυβέρνηση.

Όπως προκύπτει και από την ανακοίνωση της Επιτροπής, στο ζήτημα της μισθοδοσίας παραμένει αγεφύρωτο το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών: «Επειδή το Προτεινόμενο Πλαίσιο προβλέπει την αλλαγή του Φορέως Μισθοδοσίας, κάτι το οποίο υπερβαίνει την εντολή που έδωσε στην Επιτροπή μας η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, ενημερώσαμε την Επιτροπή της Πολιτείας ότι θα αποστείλουμε έγγραφο στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο, με το οποίο η Επιτροπή μας θα εκθέτει τις απόψεις της επί των προτεινομένων και θα ενημερώνει για το επιτελεσθέν μέχρι σήμερα έργο της. Συνεπώς, εναπόκειται στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας, ως το μόνο αρμόδιο όργανο, να λάβει τις δέουσες Αποφάσεις», τονίζει χαρακτηριστικά η Επιτροπή.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα