back to top
21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κόντρα υπ. Παιδείας με σχολάρχες για τους ελέγχους στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια

Διαβάστε επίσης

Αντιπαράθεση μεταξύ υπουργείου Παιδείας και μερίδας ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, με αφορμή εγκύκλιο του υπουργείου περί απροειδοποίητων δειγματοληπτικών ελέγχων στα ιδιωτικά σχολεία.

Κατά τους ελέγχους αυτούς θα ερευνώνται όπως διευκρινίζει το υπουργείο Παιδείας πιθανές παρεκκλίσεις από τους νόμους, εκπαιδευτικές δραστηριότητες που δεν επιτρέπονται, εάν τηρείται το ωράριο, τα προγράμματα σπουδών, ο αριθμός μαθητών ανά τάξη κ.ά.

Καθεστωτικό ύφος

Απαντώντας, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΣ) κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας για “καθεστωτικό ύφος” και κάνει λόγο για “κατάπτυστο κείμενο που αποπνέει περιφρόνηση για τον πολίτη, δυσπιστία στις σχέσεις κράτους-εκπαιδευτικών και φεουδαρχική κυριαρχία της Διοίκησης πάνω στους «υπηκόους» της.

“Ο «δειγματοληπτικός» χαρακτήρας των ελέγχων υποκρύπτει συναλλαγή και αδιαφάνεια” υποστηρίζει ο ΣΙΣ, ωστόσο προσθέτει: “Φυσικά χαιρετίζουμε τον έλεγχο, όπως και κάθε προηγούμενο, που θα επαναλάβει τη διαπίστωση ότι τα ιδιωτικά σχολεία βρίσκονται στην κορυφή της νομιμότητας των επιχειρήσεων που απασχολούν νόμιμα προσωπικό. Επιπλέον, υπερθεματίζουμε, ζητώντας έλεγχο όλων των σχολείων, δημόσιων και ιδιωτικών και δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων”.

Απαράδεκτη ανακοίνωση

Απαντώντας το υπουργείο Παιδείας χαρακτηρίζει την ανακοίνωση του ΣΙΣ “απαράδεκτη τόσο ως προς το περιεχόμενο, όσο και ως προς το ύφος” και προσθέτει:

“Οι έλεγχοι από πλευράς Πολιτείας είναι υποχρέωση και θα γίνουν με βάση την κείμενη νομοθεσία. Οι κραυγές και οι παραλογισμοί της συγκεκριμένης ανακοίνωσης δείχνουν φόβο και πανικό”.

Στο τέλος της ανακοίνωσης μάλιστα, το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι «είναι απορίας άξιο αν η συγκεκριμένη ανακοίνωση εκφράζει όλους τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων».

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα