back to top
19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Σήμερα το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης

Διαβάστε επίσης

Στην καταβολή του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης καθώς και επιδομάτων παιδιού και αναπηρίας, προχωράει σήμερα ο ΟΠΕΚΑ.

Ειδικότερα:

– Θα πληρωθούν οι περίπου 300.000 δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Ιανουαρίου 2019.

Ωστόσο, όσοι δικαιούχοι ειδοποιήθηκαν μέσω sms για διακοπή θα μπορούν εκ νέου να υποβάλλουν αιτήσεις εφόσον έχουν δηλώσει σωστά τα εισοδήματα τους.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

– Θα καταβληθούν τα επιδόματα παιδιού που οφείλονται από το 2018 ή προηγούμενα έτη σε 35.927 οικογένειες.

– Θα καταβληθούν τα προνοιακά, αναπηρικά και διατροφικά σε 1.921 δικαιούχους, οι οποίοι εντάχθηκαν στο πιλοτικό πρόγραμμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, που εφαρμόζεται σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα.

– Σήμερα ή αύριο, εκτός απροόπτου, θα τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα για την επιδότηση ενοικίου.

Για πρώτη φορά θα μπορούν δικαιούχοι οι οποίοι δεν έχουν επικαιροποιήσει τα στοιχεία τους, να το πράξουν μέσω των Κέντρων Κοινότητας, προσκομίζοντας τα σχετικά -κατά περίπτωση- δικαιολογητικά.

Οι αιτήσεις τώρα θα γίνουν με εισοδήματα του 2018 και στην συνέχεια θα γίνει συμψηφισμός με νέες δηλώσεις που θα υποβληθούν.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως το τέλος Μαρτίου και εντός του Απριλίου θα καταβληθούν τα αναδρομικά του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους.

Στην συνέχεια, η πλατφόρμα θα δέχεται νέες αιτήσεις και οι δικαιούχοι θα πληρώνονται κάθε μήνα.

– Στις 7 Μαρτίου, θα τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα αίτησης Α21 για το Επίδομα Παιδιού 2019.

Η πρώτη δόση για το 2019 θα καταβληθεί στα τέλη Μαρτίου, σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλλει νέα αίτηση για το τρέχον έτος πριν την πληρωμή και δικαιούνται το επίδομα με βάση το εισόδημα της περσινής φορολογικής δήλωσης. Όπως συμβαίνει παγίως, όταν υποβληθούν οι φετινές φορολογικές δηλώσεις θα ακολουθήσει επανυπολογισμός.

Το επίδομα παιδιού απευθύνεται σε 1,6 εκ. παιδιά, δηλαδή 926.000 οικογένειες και καταβάλλεται σε 6 διμηνιαίες δόσεις.


Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα