back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τσικνοπέμπτη στη Βαρβάκειο με Vegan ακτιβιστές, ΜΑΤ και μουσική

Διαβάστε επίσης


Κεντρική Αγορά της Αθήνας, Τσικνοπέμπτη 2019. Vegan ακτιβιστές πετούν τρικάκια, αναρτούν πανό και μοιράζουν φυλλάδια στους καταναλωτές. Τους καλούν αντί για το παραδοσιακό τσίκνισμα να φάνε φακές, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο τόσο στο έθιμο όσο και στη σφαγή ζώων.

[su_slider source=”media: 73641,73642,73643,73644,73645″ width=”1060″ height=”700″ title=”no”]

Έκπληξη προκαλεί η παρουσία των ΜΑΤ στην είσοδο της Βαρβακείου. Μια διμοιρία αστυνομικών προκειμένου να αποφευχθούν έκτροπα.

Αργά το μεσημέρι, εμφανίζεται η Καλλιτεχνική ομάδα “Καλλιτεχνικό Δίκτυο Κινητήρας”, μέλη της οποίας έδωσαν μια μικρή παράσταση μετά μουσικής.

Φέτος, δεν υπάρχουν ουρές. Αυτό που παρατηρούσαμε άλλες χρονιές, όταν πολλοί Αθηναίοι κι επισκέπτες στέκονταν υπομονετικά προκειμένου να κεραστούν κρασί και μεζέδες. Δεν υπάρχουν οι ψησταριές απέναντι από την Στοά, που στεγάζει την Κρεαταγορά και την Ιχθυαγορά. Μόνο ένας κρεοπώλης ψήνει σουβλάκια και άλλους κρεατομεζέδες.

Όμως η ατμόσφαιρα είναι εορταστική, το έθιμο βλέπετε.
Πολλοί καταστηματάρχες υποδέχονται την πελατεία τους φορώντας αποκριάτικα καπέλα, κάνοντας αστεία και χαρίζοντας ένα μεγάλο χαμόγελο, καθώς ούτε η διαμαρτυρία, ούτε η παρουσία των ΜΑΤ εμπόδισαν τους Αθηναίους να επισκεφθούν την Αγορά και να αγοράσουν τα απαραίτητα για να τσικνίσουν το βράδυ με συγγενείς ή φίλους.

Οι τιμές στην Κρεαταγορά: το χοιρινό κοστολογείται στα 3 ευρώ, αρνί και κατσίκι από 4 έως 5, το κοτόπουλο στα 2,30 και το μπούτι κοτόπουλο, σε προσφορά, 1,5 ευρώ, σε προσφορά και ο κιμάς, χοιρινός και μοσχαρίσιος, στα 2 ευρώ, ενώ τα λουκάνικα από 3 έως 4,5.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα