back to top
20.8 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

20.8 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

«Επισκεπτήριο»: Θέατρο σε δωμάτια νοσοκομείων

Διαβάστε επίσης

Μια ξεχωριστή που δίνει κουράγιο και καταπραΰνει δύσκολες στιγμές ασθενών που βρίσκονται σε νοσοκομεία ξεκίνησε εδώ και πέντε χρόνια μια παρέα από τρεις φίλους ηθοποιούς.

Κείμενα από την ξένη λογοτεχνία παρουσιάζονται σε θαλάμους νοσοκομείων. Παραστάσεις για έναν ή περισσότερους ασθενείς.

«Είναι τεράστια παρηγοριά, άλλαξε η ζωή και των τριών μας μέσα από αυτή τη δράση. Πηγαίνουμε για έναν θεατή – ασθενή και αφηγούμαστε ψιθυριστά την ιστορία γύρω από το κρεβάτι του», δηλώνει στην εκπομπή «Ντάμες Σπαθί» και τις Ελ. Κουμάντου και Ελ. Ορφανίδου ο ηθοποιός και του Εθνικού Θεάτρου και ένας εκ των τριών ηθοποιών της δράσης, υπό τον τίτλο «Επισκεπτήριο», Ηλίας Κουνέλας.

Το «Επισκεπτήριο» μετράει ήδη 650 παραστάσεις και όπως λέει ο κ. Κουνέλας: «Πηγαίνουμε κάθε πρωί στα δημόσια νοσοκομεία και αφηγούμαστε τα λογοτεχνικά κείμενα με έναν ιδιαίτερο τρόπο πολλές φορές σε μία «αποτυχημένη» προσπάθεια. Μας εμψυχώνει ο ίδιος ο ασθενής. Πρόκειται για μία διακριτική διάδραση».

Όπως λέει ο κ. Κουνέλας, τους τρεις ηθοποιούς μπορεί κανείς να τους βρει και να τους καλέσει μέσω του Εθνικού Θεάτρου, ενώ και οι ίδιοι έχουν γράψει ένα γράμμα στην κοινωνική υπηρεσία, όπου κανείς μπορεί να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του: «προϋπόθεση είναι να θέλει ο ασθενής να πάμε. Δίνουμε περίπου οχτώ παραστάσεις την εβδομάδα».

Όσο για το πως ξεκίνησε αυτή η δράση, ο κ. Κουνέλας κάποια στιγμή ως έφηβος είχε νιώσει ο ίδιος αυτή τη μοναξιά ως ασθενής. «Μακάρι να έρθουν κι άλλοι καλλιτέχνες και να πραγματοποιούνται αντίστοιχες δράσεις και σε νοσοκομεία εκτός Αθηνών, μακάρι να στραφούν περισσότεροι στο κοινωνικό θέατρο».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα