back to top
18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Τι σχεδιάζει ο Παύλος Πολάκης για το Ερρίκος Ντυνάν

Διαβάστε επίσης

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι εργαζόμενοι του Ερρίκος Ντυνάν στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, τον οποίο είχαν προσκαλέσει στο αμφιθέατρο της κλινικής προκειμένου να τους ενημερώσει για τις προθέσεις και τις ενέργειες της κυβέρνησης σχετικά με το μέλλον του θεραπευτηρίου.

Το Ερρίκος Ντυνάν μετά από πολλές περιπέτειες έχει καταλήξει στην εταιρεία ΗΜΙΘΕΑ που αποτελεί θυγατρική εταιρεία της Τράπεζας Πειραιώς. Η διοίκηση του Ερρίκος Ντυνάν είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις της για την πρόσκληση των εργαζομένων προς τον κ. Πολάκη και είχε απαγορεύσει τη χρήση του αμφιθεάτρου για την εκδήλωση, σε σημείο που έγινε αλλαγή της κλειδαριάς.

Τελικά, το αμφιθέατρο χρησιμοποιήθηκε από τους εργαζόμενους χωρίς κανένα παρατράγουδο.

Ο κ. Π. Πολάκης δήλωσε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να περάσει το Ερρίκςο Ντυνάν στο δμόσιο μέσω του Ιδρύματος Ωνάση και του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.

Η πρόταση που έχει κατατεθεί στην ΗΜΙΘΕΑ για την εξαγορά του Ερρίκος Ντυνάν είναι να δοθούν από το Ίδρυμα Ωνάση 10 εκατομμύρια ευρώ μετρητά άμεσα και στη συνέχεια το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο να δώσει σε βάθος 15 ετίας άλλα 78 εκατ. ευρώ, τα οποία θα προέρχονται από τον κρατικό προυπολογισμό.

Αν υπάρξει συμφωνία, τότε το Ερρίκος Ντυνάν θα ανήκει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως το Ωνάσειο και το νοσοκομείο Παπαγεωργίου και το κόστος λειτουργίας θα βαρύνει το κράτος.

Βέβαια ο κ. Πολάκης σχετικά με το μέλλον των εργαζομένων ανέφερε ότι αν υπάρξει συμφωνία «δεν μπορούμε να μαζικά να μεταφέρουμε το προσωπικό. Δεν θέλουμε να απολυθεί κανένας».

Εξερχόμενος ο κ. Πολάκης δήλωσε ότι περιμένει από τη Νέα Δημοκρατία, το ΚΙΝΑΛ και τον κ. Στουρνάρα να στηρίξουν την πρόταση της κυβέρνησης.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα