back to top
20.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

20.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Χαράλαμπος Μπίζας: ο πιο πολυταξιδεμένος άνθρωπος στον κόσμο

Διαβάστε επίσης

Για τα ταξίδια του ανά τον πλανήτη μίλησε ο Χαράλαμπος Μπίζας, ταξιδευτής και αρχηγός εκδρομών, στην εκπομπή “Και μία και δύο. 1 με 2” και τις Μυρσίνη Λιοναράκη και Δομίνα Διαμαντοπούλου. Ο κύριος Μπίζας είναι ο πιο πολυταξιδεμένος άνθρωπος του κόσμου, καθώς έχει επισκεφθεί όλες τις χώρες και το όνομά του έχει μπει, γι’ αυτόν τον λόγο, στο βιβλίο Γκίνες. Έβαλε την ελληνική σημαία στον Βόρειο Πόλο και έχει 49 διαβατήρια.

Τα πρώτα βήματα

“Η εξερεύνηση του πλανήτη ξεκίνησε εντελώς τυχαία. Προέρχομαι από μία κανονική μεσοαστική οικογένεια από την Άρτα. Τα πρώτα ταξίδια, τα κοντινά -στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Τουρκία– τα έκανα ως φοιτητής. Όταν τέλειωσα τις σπουδές μου το Πάντειο, θέλησα να εργασθώ σε ένα ταξιδιωτικό γραφείο. Τα πρώτα ταξίδια που ανέλαβα ήταν Πάργα-Πρέβεζα-Λευκάδα. Ήμουν, όμως, τόσο καλός στη δουλειά μου, που από την δεύτερη χρονιά και μετά ταξίδευα μόνιμα εκτός Ευρώπης”, είπε ο κ. Μπίζας, αναφερόμενος στην αρχή της ταξιδιωτικής του πορείας.

Το μυστικό της επιτυχίας

“Αυτό που μου έδωσε την ευκαιρία να ταξιδέψω σε τέτοιες χώρες είναι ότι δεν είπα ποτέ ‘όχι’. Άλλοι συνάδερφοι μπορεί να έλεγαν ‘να το σκεφτώ’, ‘να ρωτήσω την οικογένεια’, την ίδια ώρα που εγώ έλεγα σε όλα τα ταξίδια ‘ναι'”, διευκρίνισε, και συμπλήρωσε: “Δούλεψα πολύ και κατάφερα να γίνω απαραίτητος. Δεν μου χαρίστηκε τίποτα. Άδραξα όλες τις ευκαιρίες“.

Κορυφαίο είναι το ταξίδι που σε δικαιώνει

O κ. Μπίζας εξακολουθεί να εργάζεται, αλλά πραγματοποιεί μακρινά ταξίδια και στον ελεύθερο χρόνο του, με πιο πρόσφατο αυτό στο Κονγκό. “Κορυφαίο ταξίδι είναι το ταξίδι που σε δικαιώνει. Το ταξίδι είναι μία μοναχική πορεία. Ο καθένας το βιώνει διαφορετικά”, εξήγησε.

Μιλώντας για την πιο επικίνδυνη εμπειρία του, αναφέρθηκε στην φυλάκισή του στη Λιβύη επί Καντάφι, όταν δεν επιτρεπόταν ο τουρισμός στη χώρα. Πιο όμορφες στην Ευρώπη θεωρεί της Βορειοευρωπαίες. Εκτός Ευρώπης τις Σομαλές, πιο φιλόξενο λαό τους Γεωργιανούς. Το καλύτερο φαγητό, όπως ανέφερε, το έχει δοκιμάσει στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ στο επόμενο ταξίδι του θα επισκεφθεί τη Νέα Καληδονία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα