back to top
18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Γαλλία: Ναι της Γερουσίας στον νόμο για τους ταραχοποιούς

Διαβάστε επίσης

Η γαλλική Γερουσία ενέκρινε χθες το νέο νόμο για τους ταραξίες που έχει ήδη προκαλέσει πολλές αντιδράσεις καθώς θεωρείται ότι περιορίζει το δικαίωμα της διαμαρτυρίας των πολιτών.

Το νομοσχέδιο είχε ήδη περάσει από την Εθνοσυνέλευση στις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ πολλά από τα μέτρα είχε αναγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ στις αρχές Ιανουαρίου, με αφορμή τα βίαια επεισόδια στις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων».

Ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέ ξεκαθάρισε κατά την ομιλία του ότι ο νόμος αφορά “μία μικρή μειοψηφία τραμπούκων που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με διαδηλωτές”.

Ανάμεσα στις πολλές αμφισβητούμενες ρυθμίσεις, το νέο αυτό νομοθετικό πλαίσιο προβλέπει προληπτικές απαγορεύσεις συμμετοχής σε διαδηλώσεις για άτομα που θεωρούνται επικίνδυνα αλλά και ποινικοποίηση της κουκούλας, του κράνους ή όποιου άλλου αξεσουάρ που κρύβει το πρόσωπο ενός διαδηλωτή.

Παράλληλα, το νομοσχέδιο επιτρέπει στην αστυνομία να πραγματοποιεί προληπτικούς ελέγχους, δηλαδή να ελέγχουν πολίτες που βρίσκονται περιμετρικά μίας διαδήλωσης και κατευθύνονται προς αυτήν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα