back to top
24.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

24.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Οι “επαγγελματίες” της φοροδιαφυγής και οι νομοί-φοροπαραβάτες- Τι δείχνει μελέτη της ΑΑΔΕ

Διαβάστε επίσης

Ταξιτζήδες, αγρότες και ελεύθεροι επαγγελματίες αναδεικνύονται σε “πρωταθλητές” στο σπορ της φοροδιαφυγής,σύμφωνα με μελέτη της ΑΑΔΕ που βασίστηκε στα αποτελέσματα 247.000 επιτόπιων φορολογικών ελέγχων που διενεργήθηκαν από κλιμάκια εφοριακών την τριετία 2016-2018.

Στην υψηλότερη κατηγορία των φορο-παραβατών βρίσκονται κατά σειρά οι ιδιοκτήτες και οι υπηρεσίες ταξί,τα γραφεία ενοικιάσεως ΙΧ και μοτοσυκλετών,οι αγρότες,οι γυναικολόγοι- μαιευτήρες,τα εστιατόρια-ψητοπωλεία ,οι καλλιεργητές κηπευτικών και λαχανικών,τα κομμωτήρια ,οι πιτσαρίες τα αναψυκτήρια-καφέ,τα ψητοπωλεία κλπ .

Το υψηλότερο ποσοστό παραβατικότητας σε ποσοστό 26,7%,λόγω της χρήσης πλαστών και εικονικών τιμολογίων και της μη έκδοσης αποδείξεων, καταγράφηκε στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες και σε ποσοστό 15% στις μεγάλες επιχειρήσεις..

Τέλος όσον αφορά τους “φορο-πρωταθλητές” νομούς, βάσει των ίδιων φορολογικών ελέγχων, τα μεγαλύτερα ποσοστά φορολογικής παραβατικότητας κατεγράφησαν στους νομούς Κέρκυρας, Τρικάλων, Αχαΐας, Κορινθίας, Λάρισας, Μεσσηνίας, Αργολίδας, Λευκάδας, Κεφαλλονιάς και Βοιωτίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα