back to top
20.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

20.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Καμίνης: Κρίσιμη η επόμενη 5ετία για την Ελλάδα και την Ευρώπη

Διαβάστε επίσης

«Βλέπουμε να ανεβαίνει ένα κύμα ευρωσκεπτικισμού στην Ευρώπη. Είναι σημαντικό να υπάρχει ευρωπαϊκή ομπρέλα, να υπάρχει Ενωμένη Ευρώπη», τόνισε στον Αθήνα 9.84 ενόψει των Eυρωεκλογών ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ Γιώργος Καμίνης.

Χαρακτήρισε κρίσιμη την επόμενη πενταετία της ευρωβουλής για τη χώρα μας και την Ευρώπη συνολικά, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι κόσμος θα κατορθώσει έστω υπό συνθήκες πόλωσης να καταλάβει το αυτόνομο νόημα των ευρωεκλογών.

Ο κ. Καμίνης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι παίζει «κοντόφθαλμο παιχνίδι» όταν χαρακτηρίζει τις ευρωεκλογές δημοψήφισμα. «Όταν έρχεται ο κ. Μητσοτάκης και αγνοεί την κρισιμότητα των επικείμενων ευρωεκλογών και πάει να τις υποτάξει ακριβώς στην κομματική του επικράτηση πάνω στον κ. Τσίπρα και λέει ότι θα είναι δημοψήφισμα, ουσιαστικά παίζει ένα παιχνίδι πάρα πολύ κοντόφθαλμο. Ούτως ή άλλως τα παλιότερα χρόνια, μέσα στον εφησυχασμό μας, υποβαθμίζαμε τις ευρωεκλογές. Φανταστείτε τώρα ότι το κάνουν επίτηδες και το προωθούν και οι δύο μόνομάχοι. Οπότε έχουμε να δώσουμε μία μάχη στον κόσμο, στον ΚΙΝΑΛ, όχι μόνο για να μπορέσουμε να έχουμε μία επιτυχία στις ευρωεκλογές αλλά κυρίως για να κινητοποιήσουμε τον κόσμο για το νόημα αυτής της μεγάλης αναμέτρησης».

Επιπλέον  πρόσθεσε ότι είναι τεράστια και η ευθύνη του κ. Τσίπρα αν πάει να θολώσει τα νερά και να απαλύνει τις εντυπώσεις της δικής του ήττας, «να κάνει αυτήν την εκλογική σούπα στις 26 Μαιΐου, να τα βάλει όλα μέσα σε μια μαρμίτα, να τα ανακατώσει και να μην ξέρει ο κόσμος για τι ψηφίζει».

Νewsroom Αθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα