back to top
20.8 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

20.8 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου- «Ο κόσμος της Ευριπίδου και των πέριξ”

Διαβάστε επίσης

Με επίκεντρο την οδό Ευριπίδου συνεχίζει τις διαδρομές στην πόλη η δράση Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων.

Τη Δευτέρα 1η Απριλίου στις 11:00 θα βγούμε «Περπατώντας στην οδό Ευριπίδου». Η λαογράφος και συγγραφέας Ζωή Ρωπαΐτου κάνει περιήγηση σε χαρακτηριστικά σημεία του κέντρου εμπνευσμένη από το βιβλίο της «Ο κόσμος της Ευριπίδου και των πέριξ”.

Πρόκειται για μια διοργάνωση των Εκδόσεων Εστία με τη στήριξη της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου. Αφετηρία: Ναός Αγ. Θεοδώρων (Ευριπίδου & Σκουλενίου, κάτω από την πλατεία Κλαυθμώνος).

Σημεία διαδρομής: Η εταιρεία Φίλων του Λαού (Ευριπίδου 14), το σπίτι του Γ. Ξενόπουλου (Ευριπίδου 42), το Οινομαγειρείο το Δίπορτο [Σωκράτους και Θεάτρου), η Διπλάρειος σχολή (Πλατεία Θεάτρου), ο Αγ . Ιωάννης της κολώνας (Ευριπίδου 70), ο Εκδοτικός οίκος Εστία (Ευριπίδου 84). Ώρα: 11.00 – 13:00.

Γλώσσα διεξαγωγής: Ελληνικά. Συμμετοχή ελεύθερη-επιθυμητή η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 210-3213907.

Οι Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου, μια από τις θεματικές ενότητες της διοργάνωσης που αναζωογόνησε το ενδιαφέρον του κόσμου για την πόλη μέσα από τα βιβλία και αποτέλεσε πρότυπο και έμπνευση για παρόμοιες διοργανώσεις στην Αθήνα, θα μας κάνουν παρέα μέχρι και τον Απρίλιο με λογοτεχνικές διαδρομές.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα