back to top
14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο Γ. Τσιρώνης παρουσίασε τους υποψήφιους της δημοτικής παράταξης “ΟΙΚΟ ΑΘΗΝΑ” Εναλλακτική Παρέμβαση Πολιτών

Διαβάστε επίσης

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Γιάννης Τσιρώνης, παρουσίασε τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης “ΟΙΚΟ ΑΘΗΝΑ” Εναλλακτική Παρέμβαση Πολιτών, καθώς επίσης και το πρόγραμμα της, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) στις 12 το μεσημέρι.

 

Ο κ. Τσιρώνης διευκρίνισε πως το πρόγραμμα της παράταξής του είναι ακόμα ανοιχτό και θα παραμείνει για μια εβδομάδα, καθώς περιμένει τις προτάσεις των δημοτών, προκειμένου να συμπεριλάβει ορισμένες από αυτές, και αντί για κάρτες μοίρασε στους παρευρισκόμενους, σπόρους.

Ανέφερε πως “θέλουμε να γίνουμε παρόντες στο Δήμο και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε. Η οικολογία βοηθάει τους επαγγελματίες και θα δείτε από το ψηφοδέλτιο πως κινούμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση. Η πόλη έχει πάρα πολλά προβλήματα και παρ’ όλο που στηρίξαμε τη νυν δημοτική αρχή και αναγνωρίζουμε κάποια καλά που έχουν γίνει, θεωρούμε πως η Αθήνα δεν διαφέρει, σήμερα, από την πόλη που παρέλαβε”.

Στη συνέχεια απαρίθμησε μια σειρά από προβλήματα που υπάρχουν στην Αθήνα, όπως το AirBnb “το οποίο είναι ανεξέλεγκτο και έχει ρημάξει την αγορά κατοικίας”.

Πρόσθεσε πως “οι ευάλωτες ομάδες δεν στηρίζονται στην Αθήνα και δεν συνομιλούν με τους δημότες, ενώ τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στην πόλη και παράλληλα τα προγράμματα για τους αστέγους δεν επαρκούν”.

Παράλληλα έκανε ειδική αναφορά στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και στη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, ο οποίος, μάλιστα, ήταν συνυποψήφιος στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές με την παράταξη “Π.Ν.ΟΙΚ.Α”, τονίζοντας το πώς αντιμετωπίζονται τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα στην Αθήνα, ενώ ανέφερε ότι οι τοξικοεξαρτημένοι είναι στιγματισμένοι στην πόλη.

Εξέφρασε, ταυτόχρονα, την αντίθεση του με τη φράση του έτερου  υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, για την εγκληματικότητα, πως “οι πολίτες ξυπνούν και δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει”, υπογραμμίζοντας ότι τα στοιχεία δείχνουν πως η εγκληματικότητα έχει μειωθεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, την ίδια στιγμή που είναι σαφώς μικρότερη από χώρες όπως η Δανία, που έχει λιγότερες κατοίκους.

Στάθηκε, μάλιστα, στο γεγονός ότι πάνω από 2,500 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την ατμοσφαιρική ρύπανση και εκατοντάδες από τροχαία, “αλλά αυτά δεν υπάρχουν στα πρωτοσέλιδα, μόνο οι ληστείες”

Τέλος, ο κ. Τσιρώνης επεσήμανε, πως στην Αθήνα ο προϋπολογισμός είναι περίπου 200 εκατομμύρια, από τα οποία σπαταλώνται δεκάδες στην ενέργεια, γεγονός που πρέπει να μειωθεί δραστικά.

Στη διάρκεια της συνέντευξηςτύπου, ο υποψήφιος Δήμαρχος βραβεύτηκε από τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Περιφέρειας Αττικής “για την προσφορά του στις βιώσιμες κοινωνίες”.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με την παράταξη του Γιάννη Τσιρώνη:

Γιώργος Αμαξίδης
Παναγιώτης Γκέρκης
Δημήτρης Πασχάλης
Εύα Πάσχου
Αρτέμης Πιτταράς
Γιολάντα Σαρρή
Τηλέμαχος Σπασίδης
Χρήστος Σπήλιος
Χάρης Σταυρινουδάκης
Άρης Στρατάκος
Ηλέκτρα Στροβολίδου
Κρινιώ Τριαντοπούλου
Γιώργος Τσιρώνης
Γιώργος Τσομπάνογλου
Μυρσίνη Χαριτοπούλου
Κώστας Γεωργιάδης
Παναγιώτης Γκέρκης
Εριφύλη Δόδου
Αιμιλία Δρούγα
Άγγελος Καλαϊτζής
Άρης Καλπίας
Γιώργος Μπαρούτης
Γιάννης Νικόλας
Χρήστος-Ελευθέριος Ντζίφας
Μάριος Παγκανίκας
Στυλιανός Παγκανίκας
Γιώργος Αμαξίδης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα