18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δεν είναι ο Έλληνας που έχει συνηθίσει

Διαβάστε επίσης

 Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπαίνει τα ξημερώματα στα πλέι-οφ του ΝΒΑ. Και μοιάζει έτοιμος για ταξίδι σε αχαρτογράφητα νερά…

Όχι, δεν υπάρχει προηγούμενο. Και ας απάντησε ταπεινά στην ερώτηση της Boston Herald, βάζοντας τον εαυτό του πολύ κάτω από «1-2» της Ιστορίας του Ελληνικού μπάσκετ, δηλαδή από τον Νίκο Γκάλη και τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Δεν έχει ξανασυμβεί στην Ελλάδα, Γιάννης Αντεντοκούνμπο. Δεν υπάρχει μετρήσιμο μέγεθος στον εγχώριο αθλητισμό. Ένας παγκόσμιος super star, που έτσι όπως το πάει για την επόμενη 10ετία θα επιχειρήσει να εδραιωθεί ως ο καλύτερος μπασκετμπολίστας του κόσμου.

Θα γίνει μίνιμουμ ο καλύτερος Ευρωπαίος όλων των εποχών. Πιθανότατα σε μερικές εβδομάδες να ανακηρυχθεί και σε MVP της κανονικής περιόδου για το ΝΒΑ.

«Unicorn» τον αποκαλούν οι Αμερικανοί. Ο Μονόκερος που οδήγησε τα Ελάφια σε 60 νίκες, για πρώτη φορά από το 1981. Εκείνος που κάρφωσε τη μπάλα στα αντίπαλα καλάθια 117 φορές, όταν ο επόμενος (ο Ρούντι Γκομπέρ της Γιούτα) ακολούθησε στη σχετική λίστα με 60.

Ο Giannis που ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια με 27.7 πόντους, 12.5 ριμπάουντ, 5.9 ασίστ, 1.5 μπλοκ, 1.3 κλεψίματα ανά παιχνίδι. Τρίτος σκόρερ του πρωταθλήματος, 6ος ριμπάουντερ, 10ος μπλοκέρ, 11ος πιο εύστοχος παίκτης εντός παιδιάς, 22ος καλύτερος πασέρ.

Μια μπάντα που έπαιξε τα πάντα. Τόσο καλοκουρδισμένη η μουσική της, που αναγκάζει του Αμερικανούς να το σκέφτονται σοβαρά. Για το αν θα πρέπει να επιβραβεύσουν το τέλειο μπάσκετ του, ή θα ανακηρύξουν και φέτος πολυτιμότερο τον «μούσια» Τζέημς Χάρντεν που παίζει μόνο τη μια φάση του παιχνιδιού. Ελάτε, το έχουμε καταλάβει όλοι πια πως «Houston we have a problem» στην άμυνα:

Οι άλλοι είναι πέντε, και εμείς είμαστε τέσσερις!

Όταν το περασμένο καλοκαίρι ο Λεμπρόν Τζέημς αποφάσισε να αφήσει την Ανατολή για το Hollywood, έθεσαν υποψηφιότητα αρκετοί για τον τίτλου του «επόμενου». Επτά μήνες μετά την έναρξη του πρωταθλήματος δεν αμφισβητεί κανείς το επόμενο «αφεντικό». Και μιας και η βασιλεία του Τζέημς –που φέτος με τους Λέικερς δεν μπήκε ούτε στα πλέι-οφ- είναι άγνωστο αν θα συνεχίσει γιατί ο καλύτερος του κόσμου έχει πάψει να νιώθει παίκτης; Δεν είμαστε μακριά από την επόμενη ερώτηση. Ποιος θα είναι ο νέος «βασιλιάς».

Ουσιαστικά κανείς δεν μπορεί να θέσει ισχυρότερη υποψηφιότητα από τον Giannis. Τον Ιούνιο γίνεται 25. Έχει μπροστά του με το καλό μια 10ετία να κυριαρχήσει ολοκληρωτικά. Είτε στην μικρή αγορά του Γουισκόνσιν, είτε κάπου αλλού. Το συμβόλαιο του λήγει ως το καλοκαίρι του ΄21. Άρα λοιπόν η επόμενη σεζόν θέλοντας και μη θα τον συμπεριλάβει στις… μεγάλες συζητήσεις.

Κουβέντες που θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από την κατάληξη του φετινού ταξιδιού. Αν καταφέρει να πάει ως τον τελικό, όπως αξίζει με βάση το γεγονός ότι οι Μπακς τερμάτισαν με το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ. Ή αν… δεν αντέξουν τα λάστιχα στο ράλι των πλέι-οφ.

Ξημερώματα το Μιλγουόκι (02.00) πιάνει θέση στην αφετηρία. Game 1 κόντρα στους Πίστονς του Ντράμοντ και του Γκρίφιν. Τα «ελάφια» στην κανονική περίοδο τους σκούπισαν με 4-0. Εδώ είναι πλέι-οφ όμως. Εδώ όλα ζυγίζουν διαφορετικά. Διόλου τυχαία ο Giannis δεν έχει θέσει ως στόχο απλά την πρόκριση στην επόμενη φάση. Δεν έχει φτάσει σε αυτά τα έξι χρόνια ως τον δεύτερο γύρο. Άρα αυτομάτως ο πήχης τοποθετείται εκεί. Μετά… βλέπουμε.

Μετά γενικώς θα τα… δούμε όλα από τον Αντεντοκούνμπο. Τα καλύτερα άλλωστε για εκείνον έρχονται. Είναι μπροστά. Και με το καλό θα έχουν και φόντο γαλανόλευκο. Γιατί για όσους τυχόν το ξέχασαν; Έπειτα από τα πλέι-οφ, και πριν την έναρξη της επόμενης σεζόν υπάρχει το παγκόσμιο της Κίνας. Και αυτό ο Αντετοκούνμπο έχει διαμηνύσει πως δεν το χάνει. Για την Ελλάδα ρε γαμώτο.

Διονύσης Δελλής 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα