Search

8ος Ποδηλατικός Αρχαιολογικός Γύρος Αχαρνών

1448

Την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 διοργανώνεται από τον Δήμο Αχαρνών και το ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ σε συνεργασία και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, το σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ και την υποστήριξη του ΜΒΙΚΕ, ο 8ος Ποδηλατικός Αρχαιολογικός Γύρος Αχαρνών.

Η εκκίνηση του 8ου Ποδηλατικού Αρχαιολογικού Γύρου Αχαρνών θα δοθεί στις 16.00 μ.μ. με προσυγκέντρωση των συμμετεχόντων στις 15.30μμ, υπό τους ήχους των τυμπανιστών της EKENA PERCUSSION.

Θα πραγματοποιηθούν δύο διαδρομές μια μεγάλη και μία μικρή.

Η μεγάλη διαδρομή ξεκινάει από το Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών. με πρώτη στάση Αρχαίο Θέατρο Διονύσου στην Ακρόπολη και ενδιάμεσες στάσεις στις Αχαρνικές Πύλες , Αχαρνική Οδό (Πλατεία Κοτζιά) , στον Θολωτό Τάφο των Αχαρνών (Κόκκινος Μύλος) , Τύμβο του Σοφοκλέους ( Βαρυμπόμπη) και τερματισμό στο Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών στις 20.30 μ.μ..

Η πολιτιστική ποδηλατική διαδρομή θα συνδέσει τα θέατρα των δύο μεγαλύτερων δήμων της Αττικής κατά την κλασική περίοδο της αρχαιότητας, Αθηνών και Αχαρνών και θα προβάλλει τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία των Αχαρνών. Η ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς των Αχαρνών είναι επιτακτική, ειδικά στην παρούσα περίοδο, κατά την οποία οι δυσχερείς οικονομικά συνθήκες έχουν αναστείλει τις διαδικασίες πλήρους αποκάλυψης του αρχαίου θεάτρου, που βρέθηκε τυχαία το 2007 , ανήκει στην κλασική αρχαιότητα και μεγάλο μέρος του βρίσκεται κάτω από λεωφορειόδρομο και κτίσματα.

Η μικρή διαδρομή θα ξεκινήσει από το Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών. με πρώτη στάση τη Ρωμαϊκή δεξαμενή (Αγία Άννα), δεύτερη στάση στον Θολωτό Τάφο των Αχαρνών (Κόκκινος Μύλος) και τερματισμό στο Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών

Οι συμμετοχές

Οι μέχρι τώρα συμμετοχές:

ΠΕΠΑ, ΠΟΔΗΛΑΤΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, ΕΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ,ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ Π.Χ.(ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ), ΑΓΙΟΙ, ΝΥΧΤΟΠΕΤΑΛΙΕΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΡΟΥ, ΠΟΔΗΛΑΤΙΣΤΕΣ ΙΛΙΟΥ, ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΤΑ ΛΑΜΠΡΙΝΑΚΙΑ,ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ,ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ …

Σε κάθε στάση στις Αχαρνές, θα γίνεται ξενάγηση από αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής. Στο τέλος της διαδρομής μπροστά στο Αρχαίο θέατρο (στην οδό Αρχαίου Θεάτρου ) στις 20.30 μ.μ. θα λάβει χώρα μουσική εκδήλωση από το Τμήμα Παραδοσιακών Οργάνων του Δημοτικού Ωδείου Αχαρνών .

Οι πολιτιστικοί φορείς των Αχαρνών θα είναι παρόντες , να σας γνωρίσουν τους στόχους και το έργο τους και να απολαύσουμε όλοι μαζί , ποδηλάτες και μή,τη μουσική.

Οι διαδρομές αναλυτικά:

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ:

» ΑΦΕΤΗΡΙΑ » – ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ : ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ – ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΔΕΔΕ – ΛΕΩΦ. ΑΘΗΝΩΝ – ΛΕΩΦ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ : ΛΕΩΦ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ : ΛΙΟΣΙΩΝ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΘΗΣ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ – ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ – ΣΤΑΔΙΟΥ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ – ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ – ΛΕΩΦ.ΒΑΣ.ΑΜΑΛΙΑΣ – «ΣΤΑΣΗ » ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΑΕΡΟΠΑΓΙΤΟΥ – ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ – ΑΓ.ΑΣΩΜΑΤΩΝ – ΕΡΜΟΥ – ΑΘΗΝΑΣ – «ΣΤΑΣΗ» ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΝΤΖΙΑ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ – ΣΤΑΔΙΟΥ – ΑΙΟΛΟΥ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ – 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ – ΑΧΑΡΝΩΝ – ΔΗΜΟΣ Ν.ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ – ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΔΗΜΟΣ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΛΕΩΦ. ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ – ΠΙΝΔΟΥ – ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ : «ΣΤΑΣΗ» (ΘΟΛΩΤΟΣ ΤΑΦΟΣ) ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΟΔΥΣΣΕΩΣ – ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ – ΠΑΡΝΗΘΟΣ – ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ – Π.ΜΕΛΑ – ΝΕΑΡΙΟΥ – ΟΡΦΕΩΣ – ΔΑΒΑΚΗ – ΒΑΡΥΜΠΟΠΗΣ – ΠΥΡΑΚΑΝΘΟΥ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΡΥΜΠΟΠΗΣ – «ΣΤΑΣΗ » (ΤΥΜΒΟΣ ΣΟΦΟΚΛΗ) – ΧΛΟΗΣ – ΤΑΤΟΙΟΥ – ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ – ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ – ΕΘΝ.ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ – ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ – » ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ».

MIΚΡΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ:

» ΑΦΕΤΗΡΙΑ » ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ : ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ – ΛΑΖΑΡΗ – ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΕΔΕ – ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΒΑΡΕΛΑ – ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΠΟΣΔΑ – ΛΕΩΦ. ΑΘΗΝΩΝ – ΝΙΚ. ΛΑΔΑ – ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ – (ΓΕΦΥΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ) – ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – «ΣΤΑΣΗ» : ΡΩΜΑΙΚΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ – ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – ΣΑΜΟΥ – ΗΡ.1912 – ΤΙΜΟΥ ΜΩΡΑΙΤΙΝΗ – ΑΛΙΜΟΥ – ΚΑΡΥΣΤΟΥ – ΛΟΓΟΘΕΤΙΔΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ – «ΣΤΑΣΗ» : ΜΥΚΗΝΑΙΚΟΣ ΘΟΛΩΤΟΣ ΤΑΦΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ – ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΒΙΑΝΝΟΥ – ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ – ΠΑΡΑΔΡΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ – ΛΕΩΦ. ΙΩΝΙΑΣ – «ΑΝΑΠΑΥΛΑ» : ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΓ. ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ – ΑΓ. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ – 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ – ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ – ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ – ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ – «ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ».

Όροι συμμετοχής :

Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής θα υπάρχει συνοδεία δημοτικής αστυνομίας , διασώστης, τεχνική υποστήριξη , παροχή φιαλιδίων νερού και σνακς και βαν μεταφοράς ποδηλάτων. Για να μπορείτε να συμμετέχετε στον 7ο ποδηλατικό – αρχαιολογικό γύρο Αχαρνών θα πρέπει να: ● Είστε ενήλικος η ανήλικος με συνοδό-κηδεμόνα. ● Έχετε επίγνωση των πράξεών σας για τις οποίες είστε υπεύθυνοι σε όλη την διάρκεια που πραγματοποιείται ο 7ος ποδηλατικός-αρχαιολογικός γύρος. ● Κάθε ένας που συμμετέχει είναι υπεύθυνος για την ομαλή διεξαγωγή της δραστηριότητας σε θέματα ασφάλειας και συμπεριφοράς. Δεν προσπερνάμε τον οδηγό και ακολουθούμε πιστά τις υποδείξεις ή συστάσεις των διοργανωτών.

● Είναι απαραίτητα και επιβάλλονται κράνος, φώτα εμπρός πίσω ή γιλέκο φωσφοριζέ δεν θα μπορείτε να συμμετέχετε χωρίς αυτά, είναι θέμα ασφάλειας ατομικό και ομαδικό. ● Ευθύνη των διαχειριστών δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση. O κάθε ένας έχει την πλήρη ευθύνη του εαυτού του χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι σε περιπτώσεις τεχνικών προβλημάτων αλλά και τραυματισμών δεν θα υπάρξει η υποστήριξη όταν αυτό είναι εφικτό ● Είμαστε όλοι μια ομάδα και θα παραμείνουμε έτσι μέχρι και την λήξη της εκδήλωσης. ● Επιπλέον σημαίνει ότι γνωρίζει τις απαιτήσεις της όποιας επικινδυνότητας που μπορεί να προκύψει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του αλλά αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η ποδηλατοβόλτα καθώς και την ευθύνη για την ασφάλεια του και παραιτείται από κάθε απαίτηση κατά των διαχειριστών – διοργανωτών του 7ου ποδηλατικού αρχαιολογικού γύρου Αχαρνών και η συμμετοχή σας σε αυτόν σημαίνει ταυτόχρονα και ανεπιφύλακτη αποδοχή των παραπάνω όρων και προϋποθέσεων συμμετοχής αλλά και των παρακάτω κανόνων ποδηλατικής συμπεριφοράς.

Κανόνες συμπεριφοράς ποδηλατών 1. Δεν προσπερνάμε ποτέ την πρώτη γραμμή και τους οδηγούς στο ποδηλατικό κομβόι, ώστε να διατηρείται σταθερή ταχύτητα της πορείας, και συντονιζόμαστε στον ρυθμό που μας δίνουν ώστε να κινούμαστε ομαδικά και με ασφάλεια. 2. Προσπαθούμε να μην αφήνουμε κενά με τον μπροστινό μας ακολουθώντας σταθερή ταχύτητα (έτσι αποφεύγουμε τα αυτοκίνητα που μπαίνουν σφήνα). 3. Βοηθάμε στο κλείσιμο των δρόμων στις διασταυρώσεις και στα φανάρια για να μην δημιουργηθούν ατυχήματα. 4. Δεν κάνουμε αγώνα ταχύτητας! Πάμε με αρκετά χαλαρή ταχύτητα για να απολαμβάνουμε την παρέα και την διαδρομή. 5. Σεβόμαστε τους οδηγούς και τους πεζούς και δεν δημιουργούμε λεκτικές συγκρούσεις μαζί τους. 6. Πεταλάρουμε πάντα με προσοχή αποφεύγοντας τους ελιγμούς και τα απότομα φρεναρίσματα για να μην έχουμε ατυχήματα! 7. Τηρούμε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και γνωρίζουμε τους κανόνες του. 8. Η διαδρομή (όχι ο προορισμός) ενδέχεται να έχει μικρές αλλαγές ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείται στο Τηλ 2103313977

Χορηγός επικοινωνίας ο ΑΘΗΝΑ 9.84

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *