back to top
17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Βενεζουέλα: Ο ΟΗΕ αναζητά αντιπολιτευόμενο βουλευτή

Διαβάστε επίσης

Τον Χιλμπέρ Κάρο, βουλευτή της αντιπολίτευσης που συνελήφθη πριν λίγες ημέρες, αναζητά η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα με παρέμβασή της προς την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο στη Βενεζουέλα.

Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα, η ελεγχόμενη από την αντιπολίτευση και τον Χουάν Γουαϊδό Εθνοσυνέλευση της χώρας, είχε ανακοινώσει ότι η σύλληψη και η κράτηση του Κάρο συνιστά παραβίαση της κοινοβουλευτικής του ασυλίας. Είχε δε διευκρινίσει ότι ο βουλευτής συνελήφθη από τις υπηρεσίες πληροφοριών.

“Η σύλληψή του όχι μόνον έγινε σε παραβίαση της κοινοβουλευτικής του ασυλίας, αλλά και η τύχη του, όπως και το πού βρίσκεται, δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τις αρχές. Αυτό συνιστά μια εξαφάνιση δια της βίας βάσει του διεθνούς δικαίου”, δήλωσε η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας Ραβίνα Σαμντασάνι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη.

Ο Κάρο “δεν οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου”, σημείωσε εξάλλου η Σαμντασάνι, διευκρινίζοντας ότι αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει εντός 48 ωρών από τη σύλληψή του βάσει της νομοθεσίας της Βενεζουέλας.

Newsroom Αθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα