back to top
21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επιφυλακτικοί οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων

Διαβάστε επίσης

Επιφυλακτικοί, τόσο ως προς τη ρύθμιση χρεών στην εφορεία, όσο και ως προς της διάταξη για την καθιέρωση των αιτιολογημένων απολύσεων εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων.

Σύμφωνα, πάντως, με τους εκπροσώπους ΓΣΒΕΕ, η ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, απεγκλωβίζει 380.000 επαγγελματίες, εκ των οποίων οι 80.000 αποκτούν δικαίωμα συνταξιοδότησης.

Την αναδρομική επέκταση της καταβολής του ποσού που χορηγείται ως αντιστάθμισμα για την απώλεια του ΕΚΑΣ σε συνταξιούχους με ποσοστό αναπηρίας 80% και την πλήρη απαλλαγή τους από τη φαρμακευτική δαπάνη, ζητεί ο Συνήγορος του Πολίτη, με έγγραφό του προς την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2019 θα μπορούν οι δανειολήπτες του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας να υποβάλουν αιτήσεις για τη ρύθμιση των οφειλών τους. Κατ’ εξαίρεσιν, μπορούν να υπαχθούν και όσοι δεν χρησιμοποιούν για ιδιοκατοίκηση την κατοικία, εφόσον όμως δεν την εκμεταλλεύονται εμπορικά.

Σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση από τους εκπροσώπους των δικαιούχων συντάξεων χηρείας και τους συνταξιούχους. Έντονες επικρίσεις τους για τις συνέπειες του νόμου Κατρούγκαλου, με αίτημα την αναδρομική αποκατάσταση των αδικιών από τον Μάιο του 2016 και επισημάνσεις σχετικά με τις δικαστικές προσφυγές που έχουν γίνει από τους θιγόμενους.

Στην επισήμανση ότι η κυβέρνηση προχωρά σε βελτιωτικές παρεμβάσεις προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκύπτουν από τις ανελαστικές δεσμεύσεις που ανέλαβε η προηγουμένη κυβέρνηση απέναντι στους δανειστές σχετικά με τις συντάξεις χηρείας, προέβη ο αρμόδιος υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος. Όπως τόνισε, η μείωση των συντάξεων χηρείας προβλέπεται σε νόμο του 2010 προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει τα απόνερα της κρίσης.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα