back to top
17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Μακρόν πιο δημοφιλής από Ολάντ και λιγότερο από Σαρκοζί

Διαβάστε επίσης

Η δημοφιλία του Εμανουέλ Μακρόν σταθεροποιείται στο 32% μετά από δύο χρόνια θητείας. Πρόκειται για ένα ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό του Φρανσουά Ολάντ την ίδια περίοδο της προεδρίας του αλλά μικρότερο από αυτό του Σαρκοζί.

Νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στον γαλλικό τύπο αποτυπώνει αναλυτικά την θέση του Γάλλου προέδρου στην κοινή γνώμη. Ενώ όταν εκλέχτηκε ο Εμανουέλ Μακρόν συγκέντρωνε το 62% των θετικών απόψεων και έναν χρόνο μετά το 43%, σήμερα πέφτει στο 32%.

Το ποσοστό αυτό δεν είναι περίεργο για έναν εν ενεργεία πρόεδρο, είναι μάλιστα σχεδόν δέκα μονάδες καλύτερο από το 23% που συγκέντρωνε ο Φρανσουά Ολάντ μετά από δύο χρόνια στη θέση του προέδρου. Ωστόσο, ο Νικολά Σαρκοζί, την ίδια ακριβώς περίοδο είχε καταφέρει να διατηρήσει την δημοφιλία του στο 43%.

Απογοήτευση για την κοινωνική πολιτική

Αναλυτικά, οι Γάλλοι φαίνονται ικανοποιημένοι σε ποσοστό 36% για τον τρόπο που χειρίζεται ο Μακρόν το ζήτημα της μάχης κατά της τρομοκρατίας. Παράλληλα, το 31% των ερωτηθέντων έχει θετική άποψη για την θέση που έχει η Γαλλία στον κόσμο μέσω της εξωτερικής πολιτικής του Γάλλου προέδρου.

Ωστόσο, ως αποτυχία κρίνουν την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης οι Γάλλοι σε ποσοστό 71% αλλά και την περιβαλλοντική πολιτική και την μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής σε ποσοστό 68%.

Ένας στους δύο ερωτηθέντες πιστεύει ότι η κατάσταση μετά το τέλος της θητείας Μακρόν θα είναι λιγότερο καλή με μόνο το 24% να εκτιμά ότι θα είναι συνολικά καλύτερη.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα