back to top
16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

ΚΙΝΑΛ για τα spot για συνταξιούχους: Την “έρημη και τον έρημο συνταξιούχο” αυτοί τους καταρήμαξαν

Διαβάστε επίσης

Την εντεινόμενη αντιπαράθεση μέσω προεκλογικών σποτ για το θέμα των συνταξιούχων σχολιάζει το Κίνημα Αλλαγής με ενημερωτικό του σημείωμα καλώντας ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να αποδείξουν στην πράξη οτι νοιάζονται για τους συνταξιούχους ψηφίζοντας την πρόταση νόμου που έχει καταθέσει στη Βουλή το ΚΙΝΑΛ για κατώτερη σύνταξη στα 500 ευρώ για τον μεμονωμένο συνταξιούχο και στα 700 για το ζευγάρι. “Αρκετά πια με αυτού του τύπου τα ανούσια προεκλογικά πυροτεχνήματα.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, αντί να κοκοραμαχούν ,θέλουν κάτι ουσιαστικό να προσφέρουν στους συνταξιούχους δεν έχουν παρά να την αποδεχθούν και να την ψηφίσουμε όλοι μαζί”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής.
Παράλληλα, αναφέρεται οτι είναι πρόκληση να εμφανίζονται ο κ. Τσίπρας και Ο Σύριζα ως δήθεν προστάτες των συνταξιούχων , καθώς την τριετία 2015-2018 αφαίρεσαν απο τους συνταξιούχους 7,5 δις ευρώ με τα μέτρα τους, με την αύξηση των εισφορών για την περίθαλψη, με την κατάργηση του ΕΚΑΣ, με την μείωση στις επικουρικές και στα μερίσματα του Μετοχικού Ταμείου Πολ. Υπαλλήλων και την περικοπή του εφ’ άπαξ, με την επιβάρυνση των συνταξιούχων λόγω της αύξησης της φαρμακευτικής δαπάνης.

Το ΚΙΝΑΛ αναφέρει επιπλέον οτι κάθε χρόνο έχουν κοπεί μια έως τρεις συντάξεις με μεγαλύτερα θύματα τους συνταξιούχους τους ΕΚΑΣ και τώρα πανηγυρίζουν -όπως τονίζεται στην ανακοίνωση- γιατί έδωσαν προεκλογικά 800 εκ., δηλαδή ούτε μισή σύνταξη. Επιπλέον, υπενθυμίζεται οτι η κυβέρνηση αποκρύπτει το γεγονός ότι η μέση νέα σύνταξη τώρα ανέρχεται στα 612 ευρώ από τα 748 ευρώ που ήταν η μέση σύνταξη με το προ Κατρούγκαλου καθεστώς , δηλαδή 18,2% μέση μείωση.

Την “έρημη και τον έρημο συνταξιούχο” – όπως τους ονομάζουν στα spot τους – αυτοί τους καταρήμαξαν. Και τώρα ζητάνε και τα ρέστα…καταλήγει το Κίνημα Αλλαγής.

Το spot του ΣΥΡΙΖΑ

Η απάντηση της ΝΔ

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα