back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

Διαβάστε επίσης

Με τη φράση το «αίμα νερό δεν γίνεται» ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έκλεισε τον κύκλο ψυχρότητας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Αμέσως μετά την συνάντηση των δύο προκαθημένων, στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο κ. Βαρθολομαίος ο οποίος επισκέπτεται την Ελλάδα έως την Παρασκευή με αφορμή τα αυριανά εγκαίνια του Κέντρου Γεροντολογίας στο Δήλεσι επισήμανε ότι είναι η πρώτη συνάντησή τους μετά από κάποιες στενοχώριες. Αυτά είναι ανθρώπινα και πρέπει να τα ξεπεράσουμε, σημείωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Πρόσθεσε μάλιστα ότι συζητήθηκε και το ζήτημα της αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι η στήριξη της Αθήνας στο Φανάρι για αυτό το ζήτημα στην ουσία έσπασε τον μεταξύ του πάγο.

Προσυπογράφω όσα είπε ο Παναγιώτατος, ήταν η θερμή αντίδραση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών.

Νωρίτερα θερμή υποδοχή επιφύλαξε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

«Περπατάμε σ’ έναν δρόμο γεμάτο μικρότητες προβλήματα και δυσκολίες που πρέπει να υπερπηδήσουμε» τόνισε ο κ. Ιερώνυμος καταλήγοντας με τη φράση «συναγωνιζόμαστε- συμπορευόμαστε, δείγμα ότι οι ψυχρές σχέσεις των δύο πλευρών είναι πλέον παρελθόν».

Από την πλευρά του, ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας αφού εξέφρασε τη χαρά και την συγκίνησή του που βρίσκεται στην χώρα μας, ευχαρίστησε τον κ. Ιερώνυμο που τον προσκάλεσε με προσωπική επίσκεψη του στενότερου συνεργάτη του και όχι με μια ψυχρή επιστολή ή τους σύγχρονους τρόπους της τεχνολογίας.

Ισ. Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα