back to top
18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Σύσκεψη Μακρόν για το κλίμα

Διαβάστε επίσης

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα προεδρεύσει σήμερα στο Ελιζέ στην πρώτη σύσκεψη 12 υπουργών γύρω από τρία κεντρικά θέματα: την βιοποικιλότητα, το κλίμα και την χρηματοδότηση.

Μία από τις κεντρικές προτάσεις του Μακρόν, παρουσιάζοντας τα συμπεράσματα της μεγάλης εθνικής διαβούλευσης στα τέλη Απριλίου ήταν η ίδρυση ενός “συμβουλίου οικολογικής άμυνας” με στόχο να χαράξει την κυβερνητική και εθνική στρατηγική κατά της κλιματικής αλλαγής.

Σε συνέντευξη στο CNews ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ σήμερα το πρωί ανέφερε σχετικά ότι η οικολογία είναι ένα θέμα που επείγει. “Μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα για τα πλαστικά, κυρίως να περιορίσουμε την χρήση και να διευκολύνουμε την ανακύκλωση”, πρόσθεσε.

Συμβούλιο

Εκτός από τον Εμανουέλ Μακρόν και τον πρωθυπουργό, παρόντες στο σημερινό συμβούλιο θα είναι οι υπουργοί Περιβάλλοντος, Οικονομίας, Εξωτερικών, Γεωργίας, Υγείας και άλλοι. Στόχος του συμβουλίου, όπως περιγράφεται στην εφημερίδα της κυβερνήσεων, είναι να “οριστούν οι κατευθύνσεις στο θέμα της οικολογικής μετάβασης και να καθοριστούν οι ευθύνες κάθε υπουργείου σε κάθε πεδίο”.

Παρόλο που η ημερήσια διάταξη της σημερινής συνάντησης δεν έχει δημοσιοποιηθεί επίσημα, ο υπουργός Οικολογίας Φρανσουά Ντε Ρουγκί, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Parisien επισήμανε οι υπουργοί θα επιχειρήσουν να συγκεντρώσουν τα αποτελέσματα της δουλειάς που έχει γίνει μέχρι τώρα ανά τομέα και, με βάση αυτά, να προτείνουν επιπλέον μέτρα.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα