back to top
23.9 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

23.9 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: «Ισχυρή εντολή για να είναι ισχυρή και αποτελεσματική η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ»

Διαβάστε επίσης

Ισχυρή εντολή για να είναι “ισχυρή και αποτελεσματική η επόμενη κυβέρνηση», ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη μετά τη νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Μιλώντας την Δευτέρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, έθεσε ως στόχο μία «αυτοδύναμη Ελλάδα”, όπως είπε, επανέλαβε την πρόθεσή του να είναι «πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων» και μίλησε για μία ισχυρή κυβέρνηση που να μπορεί γρήγορα να υλοποιήει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Υποστήριξε πάντως ότι ακόμη και αυτοδύναμη η ΝΔ θα επιδιώξει τις ευρύτερες δυνατές συγκλίσεις στην Βουλή σε ζητήματα όπως η συνταγματική αναθεώρηση και ο εκλογικός νόμος.

Για το ΚΙΝΑΛ
Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θέλησε να σχολιάσει τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, δήλωσε ωστόσο ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση συμμετοχής του κ. Βενιζέλου στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, ούτε τίθεται θέμα αξιοποίησής του. Αναφερόμενος εξάλλου στον κ. Βαρουφάκη τόνισε είναι συνυπεύθυνος, μαζί με τον κ. Τσίπρα, για την μεγάλη οικονομκή καταστροφή που συντελέστηκε στη χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2015.
Τόνισε επίσης οτι ‘δεν υπάρχει κανένα περιθώριο οποιασδήποτε συνεργασίας με το κόμμα του κ. Βελόπουλου”, ενώ σε σχέση με την ΧΑ χαρακτήρισε πολύ θετικό που “στην Ελλάδα μπορέσαμε και συμπιέσαμε τις πιο ακραίες εκφάνσεις του ακροδεξιού νεοναζιστικού λόγου”.
Υπογραμμισε μάλιστα ότι φιλοδοξία του είναι και τα δύο αυτά κόμματα να συμπιεστούν σε βαθμό που ενδεχομένως να μείνουν και εκτός Κοινοβουλίου.

Debate με με όλους τoυς πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής debate όχι μόνο ανάμεσα στο ίδιο και στον κ. Τσίπρα, αλλά με με όλους τoυς πολιτικούς αρχηγούς, ενώ επανέλαβε σε σχέση με την επόμενη ημέρα οτι δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.Προανήγγειλε εξάλλου ότι η ΝΔ δεν θα συμμετέχει στην Βουλή αυτή την εβδομάδα, καθώς θα προσέλθει , θα καταγγείλει την διαδικασία και θα αποχωρήσει.”Δεν θα μπούμε στο κάδρο μίας απονομιμοποιημένης Βουλής που δεν θα έπρεπε ποτέ να ανοίξει- γιατί αυτό είπε ο κ. Τσίπρας- και που ανοίγει την τελευταία στιγμή για μία σειρά διευθετήσεις. Να τα κανουν μόνοι τους. Θα τα κάνουν χωρίς εμάς”,δήλωσε χαρακτηριστικά κ. Μητσοτάκης.

Διαφοροποιήσεις στην γαλάζια προεκλογική εκστρατεία

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε επίκαιρο το σύνθημα για επανίδρυση του κράτους και δήλωσε αισιόδοξος ότι αυτή την φορά μπορεί να επιτευχθεί ενώ προανήγγειλε και διαφοροποιήσεις στην γαλάζια προεκλογική εκστρατεία.
Η ΝΔ θα κάνει μία μόνο μία τελική συγκέντρωση στην Αθήνα καθώς ο ίδιος θα επιδιώξει όσο το δυνατόν περισσότερες συζητήσεις με τους πολίτες με επίκεντρο το πραγματικό διακύβευμα” που, όπως ανέφερε, είναι “ανάπτυξη για όλους ή μιζέρια για να μοιράζουμε τελικά την φτώχεια μας;».

Τέλος, υπογράμμισε ότι επιδίωξή του ως τις εθνικές εκλογές θα είναι να απευθυνθεί κυρίως σε αυτούς που δεν ψήφισαν τη ΝΔ και να τους πείσει ότι αξίζει την ευκαιρία να τον εμπιστευτούν, ενώ απαντώνταςσε ερώτηση για τις 120 δόσεις τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να καταργηθούν και πρόσθεσε ότι θα απλοποιηθούν.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα