back to top
16.3 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

16.3 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Περιοδείες Κ. Μητσοτάκη και μηνύματα κατά του εφησυχασμού

Διαβάστε επίσης

Από τις πρώτες κιόλας ημέρες της επίσημης προεκλογικής περιόδου καθίσταται σαφές ότι μία από τις προτεραιότητες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να απομακρύνει κάθε ενδεχόμενο εφησυχασμού μετά το πολύ θετικό για τη ΝΔ αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Τα μηνύματα που έστειλε προς αυτή την κατεύθυνση ήταν έντονα και κατά την χθεσινοβραδινή ομιλία στο 7ο Export Summit στην Θεσσαλονίκη, απ’ όπου υπογράμμισε ότι η επιλογή από την ΝΔ «ενός διαφορετικού προεκλογικού αγώνα δεν μειώνει καθόλου το βάρος της κάλπης και της επιλογής που θα κάνουν οι Έλληνες πολίτες».

«Το διακύβευμα των εκλογών αυτών παραμένει κρίσιμο και η ένταση των διαφορών μας, παραμένει πολύ μεγάλη. Όταν λοιπόν, εμείς στη ΝΔ, λέμε όχι στις εκλογές του φανατισμού και των συνθημάτων, δεν λέμε σε καμία περίπτωση ότι θέλουμε «εκλογές του καναπέ» και του εφησυχασμού», τόνισε χαρακτηριστικά, ζητώντας για μία ακόμη φορά «ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση».

Οι αναφορές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην μη προεξόφληση του αποτελέσματος της 7ης Ιουλίου είναι συνεχείς σε μία προσπάθεια να αποτρέψει κάθε ενδεχόμενο χαλάρωσης λόγω της δυναμικής νίκης που δημιουργήθηκε για την ΝΔ την 26η Μαΐου.

«Ο αγώνας μέχρι τις κάλπες της 7ης Ιουλίου θα είναι ένας σκληρός. Δεν επιτρέπεται κανένας απολύτως εφησυχασμός. Στις 26 Μαΐου οι πολίτες έστειλαν ένα πρώτο βροντερό μήνυμα ελπίδας, έβαλαν, όμως, μόνο την πρώτη μονογραφή για την πολιτική αλλαγή. Στις 7 Ιουλίου τους ζητώ να βάλουν και την οριστική υπογραφή τους για την αναγέννηση της χώρας», δήλωσε από την Θεσσαλονίκη.

«Σε καμία εκλογή δεν υπάρχει προεξοφλημένο αποτέλεσμα. Στις εκλογές δεν μετρούν οι δημοσκοπήσεις, μετρά μόνο το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα το διαμορφώνουν αυτοί που έφτασαν και ψήφισαν στην κάλπη», είχε τονίσει προ ημερών και από την Πάτρα.

Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένο τον στόχο της ΝΔ για αυτοδυναμία, η καμπάνια της ΝΔ θα συνεχίσει επίσης να περιλαμβάνει μηνύματα ότι ειδικά σε αυτές τις εκλογές «δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για χαμένες ψήφους ούτε για πειράματα σε μικρότερα κόμματα».

Το δίλημμα που έθεσε ο κ. Μητσοτάκης και από την Θεσσαλονίκη είναι ότι στις 7 Ιουλίου «οι Έλληνες θα αποφασίσουν αν η χώρα θα μπει σε νέες περιπέτειες με άγνωστη κατάληξη ή αν θα προχωρήσουμε μπροστά με αλήθεια και με ανάπτυξη».

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε χθες βράδυ το αναπτυξιακό σχέδιο για την Βόρεια Ελλάδα, στην οποία θα βρεθεί εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα για ένα μεγάλο οδοιπορικό, όπως ανέφερε.

Το Σαββατοκύριακο πάντως αναμένεται να επισκεφθεί την Ήπειρο όπου προγραμματίζεται μεταξύ άλλων εκδήλωση απευθείας διαλόγου με τους πολίτες στην Άρτα, μία από τις έξι εκλογικές περιφέρειες όπου ο ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε προβάδισμα στις ευρωεκλογές.

Ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να είναι ο ίδιος υποψήφιος σε τρεις από αυτές (Β2 Δυτικό τομέα Αθήνας, Β’ Πειραιά και Αχαΐα)

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα