back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Φ. Γεννηματά στον ΣΚΑΪ: Είτε κάποιος ψηφίσει τον κ. Τσίπρα, είτε τον κ. Μητσοτάκη στο τέλος βγαίνει ο κ. Καραμανλής

Διαβάστε επίσης

Τους χειρισμούς Τσίπρα με αφορμή την τουρκική προκλητικότητα επέκρινε με συνέντευξη της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ με αιχμή του δόρατος το έκτακτο ΚΥΣΕΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά: Εάν ο απερχόμενος Πρωθυπουργός εκτιμούσε ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα όφειλε να έχει ζητήσει άμεσα να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς, είτε πριν το ΚΥΣΕΑ είτε αμέσως μετά.

Επέλεξε αντί για αυτό να κάνει μία θεαματική κίνηση διακόπτοντας την περιοδεία του στα Δωδεκάνησα και πραγματοποιώντας το ΚΥΣΕΑ. Η κ. Γεννηματά κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει μεθαύριο απο το Συμβούλιο της ΕΕ την καταδίκη της Τουρκίας ,ζητώντας συγκεκριμένα μέτρα και κυρώσεις. Παράλληλα, η κ. Γεννηματά επεσήμανε οτι δεν είναι μονάχα προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας, είναι προκλήσεις σε βάρος της Κύπρου, σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακόμα και σε βάρος ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής

Η Φώφη Γεννηματά γνωστοποίησε οτι το ΚΙΝΑΛ έχει επιδιώξει ήδη ενημέρωση, λέγοντας οτι ο κ. Ευθυμίου που έχει αναλάβει τον συντονισμό αυτών των θεμάτων κατά τον προεκλογικό αγώνα, έχει ήδη ενημερωθεί επισήμως από το Υπουργείο Εξωτερικών. Αναφερόμενη στη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής τις επόμενες ημέρες, η πρόεδρος του ΚΙνήματος Αλλαγής δήλωσε οτι αυτό είναι κάτι που την προβληματίζει διότι-όπως σημείωσε- είναι ένα Συμβούλιο στο οποίο οι εκπρόσωποί μας δεν θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν δημόσια λόγω των περιορισμών της προεκλογικής περιόδου. Η κ. Γεννηματά γνωστοποίησε οτι θα θέσει το θέμα και στην Προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών την Πέμπτη όπου θα παρευρεθεί στις Βρυξέλλες

Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής

Μοναδική εγγύηση απέναντι στην ανεξέλεγκτη κυριαρχία της Δεξιάς και τον αχαλίνωτο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι μόνο ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής
Η κ. Γεννηματά επανέλαβε οτι ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής μπορεί να είναι αντίβαρο απέναντι στη συντήρηση και απέναντι στο λαϊκισμό υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά οτι συνιστά μοναδική εγγύηση απέναντι στην ανεξέλεγκτη κυριαρχία της Δεξιάς και τον αχαλίνωτο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Δύναμη σταθερότητας
Σε οτι αφορά την εκλογική στόχευση η Φώφη Γεννηματά δήλωσε οτι δεν βάζει πήχη, λέγοντας οτι μέχρι τώρα πετύχαμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Είχαμε ζητήσει από τον ελληνικό λαό να μας δώσει την τρίτη θέση στο πολιτικό σύστημα και πράγματι ανταποκρίθηκαν οι προοδευτικοί πολίτες στο κάλεσμά μας. Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε εκ νέου οτι το ΚΙΝΑΛ είναι μια δύναμη σταθερότητας και ομαλότητας για τη χώρα με αυτόνομη πορεία και υπεύθυνη αντιπολίτευση που δεν θα αφήσει τη χώρα να μπει σε περιπέτειες. Παράλληλα, επανέλαβε οτι το ΚΙΝΑΛ θα πράξει οτι χρειάζεται προκειμένου να υπάρξει ένα σταθερό εκλογικό σύστημα , να αλλάξει η απλή αναλογική και να ολοκληρωθεί η Συνταγματική Αναθεώρηση. Θα στηρίξουμε οποιοδήποτε ζήτημα αφορά τα εθνικά μας θέματα και βεβαίως τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους για να αλλάξουν οι όροι της συμφωνίας πρόσθεσε η κ. Γεννηματά.

Είτε κάποιος ψηφίσει τον κ. Τσίπρα, είτε τον κ. Μητσοτάκη στο τέλος βγαίνει ο κ. Καραμανλής.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κατηγόρησε ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ οτι είναι ο μεγάλος πολιτικός χορηγός του κ. Μητσοτάκη. Δημιούργησε όλο αυτό το κύμα της αγανάκτησης και της απογοήτευσης με τον τρόπο που κυβέρνησε τον τόπο όλα αυτά τα χρόνια, και αυτό το κύμα εκφράστηκε με ψήφο υπέρ του δεύτερου κόμματος της Ν.Δ πρόσθεσε η κ. Γεννηματά τονίζοντας: Η πραγματικότητα είναι πως είτε ψηφίσει κάποιος τον κ. Τσίπρα, είτε ψηφίσει κάποιος τον κ. Μητσοτάκη στο τέλος βγαίνει ο κ. Καραμανλής. Είναι ολοφάνερο-πρόσθεσε- ότι ο κ. Τσίπρας κυβέρνησε όλα αυτά τα χρόνια με μια καραμανλική συνιστώσα στο εσωτερικό του, με ανθρώπους στην κυβέρνηση και σήμερα στα ψηφοδέλτια του που προέρχονται από την καραμανλική Δεξιά. Είναι επίσης ολοφάνερο ότι όλα αυτά τα χρόνια έκανε ό,τι μπορούσε για να εξαφανίσει και να ξεπλύνει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, της περιόδου 2004- 2009 για τον εκτροχιασμό της ελληνικής οικονομίας, για το γεγονός ότι η χώρα μπήκε στην κρίση και στα μνημόνια.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα