back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Καταδικάστηκαν οι διαδηλωτές που έκαψαν το ομοίωμα του Μακρόν

Διαβάστε επίσης

Οι δύο άντρες καταδικάστηκαν γιατί τον Δεκέμβριο, σε διαδήλωση των “κίτρινων γιλέκων” έστησαν ένα εικονικό δικαστήριο του Εμανουέλ Μακρόν στη νοτιοδυτική Γαλλία. Έφτιαξαν ένα ομοίωμα του προέδρου το οποίο αφού καταδίκασαν, το χτύπησαν και το αποκεφάλισαν ξεσηκώνοντας πολλές αντιδράσεις.

Με χθεσινή του απόφαση, το δικαστήριο της πόλης Ναντ έκρινε ένοχους για προσβολή και εξύβριση προσώπου – φορέα δηµόσιας εξουσίας δύο άντρες ηλικίας 20 και 52 ετών. Η ποινή που όρισε το δικαστήριο στους δύο, είναι η δωρεάν παροχή κοινωνική εργασία στην περιοχή τους.

Ωστόσο, δεν καλούνται να πληρώσουν αποζημίωση στον ίδιο τον Μακρόν, καθώς ο πρόεδρος δεν κινήθηκε νομικά εναντίον τους σαν άτομο.

Θυμίζουμε ότι σε διαδήλωση των “κίτρινων γιλέκων” στις 21 Δεκεμβρίου, περίπου 700 άτομα παρακολούθησαν το μακάβριο εικονικό δικαστήριο που κορυφώθηκε με τον απαγχονισμό και το κάψιμο του ομοιώματος του Γάλλου προέδρου, ενώ το κοινό φώναζε “Μακρόν παραιτήσου!”.

Τις εικόνες είχε μεταδώσει τότε τα τοπικά μέσα και γρήγορα είχαν κάνει τον γύρω των κοινωνικών δικτύων. Οι δημοσιογράφοι που βρέθηκαν στο σημείο, βρέθηκαν μάλιστα και κατηγορούμενοι για “προτροπή σε εγκληματική πράξη μέσω της προβολής της” επειδή κάλυψαν, όπως όφειλαν, το θέαμα.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα