back to top
18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Γ.Παπανδρέου: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ενδιαφέρονται μόνο για τη νομή της εξουσίας

Διαβάστε επίσης

Δριμεία επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εξαπέλυσε με συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου λέγοντας μεταξύ άλλων ότι και οι δυο είπαν ψέματα, δίνοντας κάλπικες και αδιέξοδες υποσχέσεις. Έχουν ευθύνη που η χώρα κινδύνεψε να βγει από την Ευρωζώνη.

Τους κατηγόρησε μάλιστα ότι παρέμειναν υπηρέτες ενός πελατειακού συστήματος που ενδιαφέρεται μόνον για τη νομή της εξουσίας και όχι για την αλλαγή της.
Παράλληλα, κάλεσε τους Έλληνες να επιλέξουν-όπως είπε- με περίσκεψη και με αυτογνωσία, με την καρδιά και τη λογική, αν θα αλλάξουμε πορεία ή αν θα παραμείνουμε στο τέλμα και το αδιέξοδο που μας έφεραν 8 χρόνια τώρα η Νέα Δημοκρατία και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος είναι υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ στην Αχαία τόνισε οτι είναι προφανές πως αλλαγή πορείας, δεν μπορεί να υπάρξει με απλή εναλλαγή κυβέρνησης. Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας είπε χαρακτηριστικά και επανέλαβε όσα δήλωνε από τα μέσα της δεκαετίας του 2000:«Αν δεν αλλάξουμε, θα βουλιάξουμε».

Υπάρχει ελπίδα και προοπτική. Υπάρχει βιώσιμη διέξοδος και μάλιστα, προοδευτική. Υπάρχει η προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη συντήρηση και αυτό, όπως επεσήμανε, παρά το γεγονός ότι, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με τις επιλογές της και τις πολιτικές της, θόλωσε στα μάτια των πολιτών τις προοδευτικές αξίες.

Υπεραμύνθηκε της προοδευτικής παράταξης αναφέροντας: “Είμαστε εδώ, συνεπείς σε όσα είπαμε και κυρίως υπερήφανοι για όσα κάναμε, βάζοντας πάνω από την Παράταξή μας τους Έλληνες και τη χώρα. Είμαστε εδώ για να ξαναδώσουμε ελπίδα και προοπτική. Με όραμα και σχέδιο”.

Κληθείς να σχολιάσει για την στάση του ΚΙΝΑΛ την επομένη των εκλογών, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε χαρακτηριστικά: “Σε όσους ρωτούν τι θα κάνουμε απαντώ: για να ρωτάτε, θεωρείτε την Παράταξή μας χρήσιμη για τους Έλληνες και τη χώρα. Όσο πιο ισχυρή κάνετε την Παράταξή μας, τόσο πιο χρήσιμοι και αποτελεσματικοί θα γίνουμε”.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα