18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων για τον «μίνι» καύσωνα

Διαβάστε επίσης

Σε ετοιμότητα λόγω του σημερινού «μίνι καύσωνα» βρίσκεται ο μηχανισμός του δήμου Αθηναίων και εφόσον κριθεί απαραίτητο θα ανοίξουν οι Λέσχες Φιλίας ανά διαμέρισμα για να λειτουργήσουν ως χώροι δροσιάς.

Ανοικτή γραμμή του δήμου με την ΕΜΥ

Προς το παρόν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η θερμοκρασία, δεν θα ξεπεράσει τους 37 βαθμούς και πως από αύριο θα υποχωρήσει. « Κατά συνέπεια δεν συντρέχει σήμερα λόγος για να ανοίξουν οι κλιματιζόμενες αίθουσες του δήμου Αθηναίων», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 η αντιδήμαρχος Πρασίνου και προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή Ελένη Μυριβήλη. Σημειώνεται ότι η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του Δήμου Αθηναίων βρίσκεται καθημερινά σε ανοικτή γραμμή με τον κεντρικό σταθμό της ΕΜΥ και σε κάθε περίπτωση κρίνεται εάν συντρέχουν λόγοι για άνοιγμα των κλιματιζόμενων αιθουσών του δήμου. Οι δυο βασικοί παράμετροι για την λήψη αυτής της απόφασης είναι το θερμόμετρο να ξεπερνά τους 38 βαθμούς και το κυριότερο, η πρόβλεψη της αυριανής μέρας να δίνει παράταση του καύσωνα με ίδιες θερμοκρασίες ή και περισσότερο στα ύψη τον υδράργυρο.

«Έξυπνη» εφαρμογή για προστασία από τον καύσωνα

Η αντιδήμαρχος Αθηναίων Ελένη Μυριβήλη τονίζει επίσης ότι ο Δήμος Αθηναίων με δίκη του πρωτοβουλία έχει εδώ και δυο χρόνια θέσει στην διάθεση των δημοτών του μια έξυπνη εφαρμογή για τους χρήστες «smart phones» που μέσω του δορυφόρου της ΕΜΥ παρέχονται συμβουλές ζωής στους χρήστες για τους καύσωνες. Η σχετική εφαρμογή παρέχει συμβουλές ακόμη και για το πόσο επικίνδυνο είναι κάποιος να βγει σε υψηλές θερμοκρασίες αλλά και σημεία δροσιάς στον χάρτη που μπορεί να βρει είτε κλιματιζόμενες αίθουσες, είτε σκιερούς χώρους πρασίνου και πάρκα στην Αθήνα. Η σχετική εφαρμογή μπορεί κάποιος να την κατεβάσει μέσω του google ή του αντίστοιχοι application που διαθέτει το κινητό του ( iOS ή Android) με την ονομασία « Extrema Europe”.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα