back to top
19.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Φ. Γεννηματά από Θησείο: Είναι η ώρα για καθαρή και ισχυρή εντολή στο Κίνημα Αλλαγής

Διαβάστε επίσης

Καθαρή και ισχυρή εντολή στο Κίνημα Αλλαγής ζήτησε από τους πολίτες κατά την αποψινή κεντρική προεκλογική της ομιλία στο Θησείο, η Φώφη Γεννηματά, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι το ΚΙΝΑΛ έχει χαράξει αυτόνομη πορεία, δεν κάνει συμβιβασμούς και δεν πρόκειται να μπει σε κυβέρνηση ως συμπλήρωμα για να βγουν οι αριθμοί.

Η κ. Γεννηματά αφού προέταξε την πολιτική σταθερότητα και ομαλότητα για το συμφέρον, όπως είπε, της χώρας, κάτι που ως υπεύθυνη αντιπολίτευση μόνο το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να εγγυηθεί, τόνισε ότι ένα ισχυρό ΚΙΝΑΛ θα αποτρέψει την κυριαρχία της ΝΔ και παράλληλα θα αποδυναμώσει καθοριστικά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επανέλαβε ότι η λογική επιστρέφει στη χώρα , στις 7 Ιουλίου με την ψήφο των πολιτών, καθώς επίσης ότι η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι η χρήσιμη και κρίσιμη ψήφος και υπενθύμισε το κεντρικό σύνθημα λέγοντας: Το δίλημμα είναι καθαρό: Δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης. Δεν είναι Μητσοτάκης ή χάος. Είναι ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή νέες περιπέτειες.

Σφοδρά πυρά κατά Τσίπρα

Καταλόγισε μεγάλες ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι αφήνει πίσω μεγάλη ζημιά και βαριά κληρονομιά. Ασκώντας σφοδρή κριτική με αφορμή την τηλεοπτική συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, η κ. Γεννηματά ανέφερε: “μας είπε ότι όλα είναι καλώς καμωμένα. Για τίποτα δεν φταίει και όπου φταίνε, φταίνε οι άλλοι. Φαίνεται δεν έχει καταλάβει , όπως τότε στο Μάτι, ότι οι κάμερες ήταν συνέχεια ανοιχτές. Καλώς καμωμένο κ. Τσίπρα, το 3ο αχρείαστο μνημόνιο, μαζί με τον κ. Βαρουφάκη. Οι δεσμεύσεις που καθήλωσαν την οικονομία.Οι εξοντωτικοί φόροι που γονάτισαν νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Οι μειώσεις στις συντάξεις .Η συνειδητή φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ.Η εγκατάλειψη της νέας γενιάς και η φυγή της στο εξωτερικό.Όλα αυτά τα χρόνια, 10 έπαιρνε από τους πολίτες, ένα επέστρεφε. Καλλιέργησε τον διχασμό. Έκανε παραχωρήσεις σε εθνικά θέματα. Χρεοκόπησε με την Καραμανλική συνιστώσα και τον ακροδεξιό συνεταίρο του, το όνομα της αριστεράς”. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι ακύρωσε τις ελπίδες του ελληνικού λαού ως Κυβέρνηση, δεν μπορεί να σταθεί ούτε ως υπεύθυνη και σοβαρή αντιπολίτευση, ακυρώστε τους με την ψήφο σας. Ο κ. Τσίπρας με την πολιτική του, έγινε ο μέγας χορηγός του κ. Μητσοτάκη.”

Είτε ψηφίσεις Τσίπρα είτε Μητσοτάκη βγαίνει Καραμανλής

Η Φώφη Γεννηματά έστρεψε παράλληλα τα πυρά της και κατά τη ΝΔ λέγοντας ότι δεν είναι λύση η επιστροφή στην δεξιά. Στην παράταξη που ευθύνεται, όπως σημείωσε, με την καταστροφική πολιτική της, την περίοδο 2004-2009, για την κρίση και τα μνημόνια. Μια πολιτική -πρόσθεσε- που ο κ. Μητσοτάκης αρνείται πεισματικά να αποκηρύξει. Δείχνουν αμετανόητοι, έτοιμοι να επαναλάβουν τα ίδια λάθη. Η ΝΔ βασίζει όλη τη πρόταση της στο δόγμα των οριζόντιων φορο-απαλλαγών. Πιστεύει ότι αυτό από μόνο του αρκεί για να οδηγήσει σε νέες επενδύσεις.

Όσο μιλούν τόσο αποκαλύπτονται. Μας μίλησαν για επταήμερη εργασία, για ψυκτικούς από το Περιστέρι, σήμερα μας μίλησαν και για προληπτική πιστοληπτική γραμμή, δήλωσε η κ. Γεννηματά και χαρακτήρισε θολό τοπίο το πολυδιαφημισμένο σχέδιο της ΝΔ.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε βολές κατά του κ. Μητσοτάκη. Δήλωσε πως ή θα είναι αυτοδύναμος ή θα οδηγήσει τη χώρα σε απανωτές εκλογές. Εκβιάζει ωμά τον ελληνικό λαό με το όπλο του κ. Τσίπρα – την απλή αναλογική, επεσήμανε η Φώφη Γεννηματά, υπενθυμίζοντας ότι αν δεν υπάρξει στην επόμενη Βουλή πλειοψηφία 200 βουλευτών δεν θα αλλάξει ο εκλογικός νόμος.

Με τη δεξιά να σαρώνει κατακτήσεις και με ισχυρό αντιπολιτευτικό πόλο τον ανεύθυνο ΣΥΡΙΖΑ με τον Ρουβίκωνα παρά πόδα, η χώρα μπαίνει σε περιπέτειες, η χώρα θα καεί. Όχι και στους δύο. Είτε ψηφίσεις Τσίπρα είτε Μητσοτάκη βγαίνει Καραμανλής, τόνισε με νόημα η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: Ναι στο Κίνημα Αλλαγής.

[su_slider source=”media: 110821,110820,110819″ width=”700″ height=”460″ title=”no”]

Προτεραιότητες ΚΙΝΑΛ

Βασική προϋπόθεση για να πετύχουμε είναι η αλλαγή του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα από 3,5% σε 2 για να δοθούν κίνητρα για την ανάπτυξη και την κοινωνική πολιτική, για να υπάρξει πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, υπογράμμισε η κ. Γεννηματά και αναφερόμενη στο Σχέδιο Ελλάδα μια ολοκληρωμένη, όπως επεσήμανε, πρόταση για την ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη, παρουσίασε τις βασικές προτεραιότητες του ΚΙΝΑΛ.

Ειδικότερα πρόκειται για:

Μείωση του ΦΠΑ κατά 2 μονάδες. Ο υψηλός συντελεστής από το 24% στο 22% και ο χαμηλός από το 13% στο 11%.

Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Ο συντελεστής φορολογίας των επιχειρήσεων μειώνεται από το 29% στο 20%.

Νέο ΕΚΑΣ ,με κατώτερη σύνταξη στα 500 ευρώ για τον μεμονωμένο συνταξιούχο και κατώτερο εισόδημα 700 ευρώ για το ζευγάρι των ηλικιωμένων. Σταδιακή ενίσχυση παλαιών και νέων συντάξεων ανάλογα με τις δημοσιονομικές δυνατότητες και την πορεία ανάπτυξης της οικονομίας.

Ο κατώτερος μισθός αυξάνεται και καθορίζεται από τους κοινωνικούς εταίρους μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Μείωση της φορολογίας των αγροτών στο 13%.

Αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το εισόδημα.

Πραγματική ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων προς τις εφορίες, σε 120 δόσεις.

Ο συντελεστής φορολογίας για άτομα με αναπηρία άνω του 67% μειώνεται κατά 5 μονάδες σε σχέση με τον ισχύοντα.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα