back to top
14.9 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

14.9 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Δ. Κουτσούμπας: «Την Κυριακή ο λαός μας έχει να επιλέξει ανάμεσα σε 4 μνημονιακούς, 2 φασίστες και στο ΚΚΕ»

Διαβάστε επίσης

«Την Κυριακή πάμε να ψηφίσουμε και ψηφίζουμε Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι στο χέρι μας. Είναι η ψήφος που μετράει για το λαό. Την Κυριακή έχεις να επιλέξεις, ανάμεσα σε 4 μνημονιακούς και 2 φασίστες- ακροδεξιούς και στο ΚΚΕ. Αυτή είναι η ουσία», είπε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας στην τελευταία προεκλογική ομιλία απόψε στη Θήβα.

Ο Δ. Κουτσούμπας κάλεσε τους ψηφοφόρους της Βοιωτίας να μην ψηφίσουν χρυσαυγίτη βουλευτή, επισημαίνοντας: «Ας θέσει ο καθένας και η καθεμιά και εδώ στη Θήβα, σε όλη τη Βοιωτία, ένα πολύ απλό ερώτημα στον εαυτό τους.
Ποιος προτιμά να πάρει την τρίτη έδρα της περιφέρειάς μας; Η εγκληματική-ναζιστική Χρυσή Αυγή ή το ΚΚΕ; Προτιμά να πάρει 2 βουλευτές η ΝΔ ή την μία να την πάρει το ΚΚΕ;
Προτιμά να υπάρχει βουλευτής Βοιωτίας ναζιστής που ανεβαίνει στο βήμα της Βουλής και λέει ότι δεν πρέπει να πληρώσουν αποζημιώσεις για τη σφαγή στο Δίστομο οι Γερμανοί αλλά τα ελληνικά κόμματα;
Ή προτιμά να υπάρχει βουλευτής Βοιωτίας από το ΚΚΕ, που θα φέρει στη Βουλή τις διεκδικήσεις των χιλιάδων βιομηχανικών εργατών της περιοχής, των εμποροϋπαλλήλων, των φτωχών αγροτών και των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων;
Μαζί με τις υπόλοιπες έδρες που θα αποσπάσει το ΚΚΕ στην υπόλοιπη Ελλάδα, να συγκροτήσουμε μια μεγάλη, δυνατή κοινοβουλευτική ομάδα που θα αποτελέσει τα μάτια και τη φωνή του λαού και της Βοιωτίας μέσα στη Βουλή.»
Ειδική αναφορά έκανε ο Δ. Κουτσούμπας στο Γιουρογκρουπ της Δευτέρας, τονίζοντας τα εξής: «Όπως προειδοποιούσαμε λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα για αυτό που έρχεται την επόμενη μέρα, έτσι και τώρα προειδοποιούμε: Την Κυριακή ψηφίζουμε και τη Δευτέρα συνεδριάζει το Γιούρογκρουπ με θέμα την τρίτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση και τα περιβόητα “δημοσιονομικά κενά”, με τα οποία θα δικαιολογήσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Δεν περιμένουν καν να ορκιστεί ο νέος υπουργός οικονομικών. Δεν τους νοιάζει καν. Όποιος και να είναι, είτε έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ είτε έχουμε κυβέρνηση ΝΔ με την ανοχή του ΚΙΝΑΛ, η πορεία είναι προδιαγεγραμμένη.
Την έχει προδιαγράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τις δεσμεύσεις που φτάνουν μέχρι το 2060, δεσμεύσεις που έχουν προσυπογράψει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Είναι οι εκατοντάδες εφαρμοστικοί νόμοι των μνημονίων τους. Είναι τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060. Είναι η εποπτεία της ΕΕ που ισχύει για όλες τις χώρες. Είναι οι απαιτήσεις του κεφαλαίου. Είναι τα νέα μέτρα που θα έρθουν να προστεθούν στα παλιά, είναι η μεγαλύτερη εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, του λαού για να μην ανακοπούν οι ρυθμοί κερδοφορίας των λίγων καπιταλιστών.
Όσοι δεν θέλουν να δουν μεθαύριο το βράδυ τον Μητσοτάκη, τον Άδωνι και τον Βορίδη να χαμογελούν, ας σκεφτούν τι είναι αυτό που μπορεί να τους κόψει το γέλιο. Δεν είναι η Παπακώστα, ο Κουίκ, ο Ραγκούσης, άνθρωποι δηλαδή με τους οποίους έχουν κάτσει στις ίδιες υπουργικές καρέκλες στο πρόσφατο παρελθόν. Είναι μόνο ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, με δεκάδες βουλευτές, γιατί μόνο έτσι θα ξέρουν όλοι αυτοί ότι θα φτύσουν αίμα για να περάσουν αντιλαϊκά μέτρα. Γιατί θα ξέρουν ότι θα τους βομβαρδίσουμε με τις προτάσεις νόμου και τις τροπολογίες του ΚΚΕ και θα πρέπει να ψάχνουν κάθε φορά δικαιολογίες για να τις απορρίψουν.
Σαν τις δικαιολογίες που μας έλεγε η κυρία Αχτσιόγλου ότι ήταν λέει αντισυνταγματική η πρόταση νόμου των 530 συνδικάτων, εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών που καταθέσαμε για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751, για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων και τόσα άλλα.»

Χρήστος Καπούτσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα