back to top
18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Οι έμποροι της ένδυσης οι μέχρι τώρα κερδισμένοι των εκπτώσεων

Διαβάστε επίσης

Οι έμποροι ένδυσης φαίνεται να είναι οι πρώτοι κερδισμένοι των θερινών εκπτώσεων, που ξεκίνησαν χθες Δευτέρα, 8 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν τέλος Αυγούστου.

Οι καταστηματάρχες στο εμπορικό τρίγωνο ευελπιστούν, με βάση τα στοιχεία των δύο πρώτων ημερών ότι, ο τζίρος τους θα σημειώσει άνοδο από 10% έως και 30%, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Στον αντίποδα, οι υπόλοιποι καταστηματάρχες (είδη υπόδησης, οπτικά, ρολόγια, είδη υφάσματος, μικροδώρα κ.α.) είτε μιλούν για πτώση της κίνησης και του τζίρου σε ποσοστό μέχρι και 20%, είτε για ιδια επίπεδα σε σχέση με πέρυσι.

«Αγκάθι» τα υψηλά ενοίκια

Το θέμα που προτάσσουν σχεδόν όλοι οι καταστηματάρχες του εμπορικού τριγώνου της Αθήνας είναι τα υψηλά ενοίκια. Δηλώνουν ότι πολύ μικρά καταστήματα πληρώνουν ενοίκια από 1500 ευρώ και πάνω τον μήνα ενώ στα μεγαλύτερα ξεκινούν από 2.500 ευρώ.

«Αυτό και μόνο το στοιχείο είναι αρκετό για να καταλάβει ο κόσμος πόσο δύσκολο είναι να επιβιώσουμε σαν καταστηματάρχες. Οι περισσότεροι χρωστάμε σε τράπεζες και τρίτους», δήλωσαν στον Αθήνα 9.84 ορισμένοι καταστηματάρχες.

Εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι και 80%

Οι εκπτώσεις, ανάλογα με τα είδη, ξεκινούν από 15% και φτάνουν μέχρι και στο θεαματικό ποσοστό του 80% . Ειδικότερα, στα υποδήματα οι εκπτώσεις ξεκινούν από 10%-20%, στα δερμάτινα είδη, σε ανδρικά και γυναικεία ρούχα ξεκινούν από 40% και φτάνουν μέχρι και σε ποσοστό 80% ( κυρίως σε εκτός εποχής κομμάτια). Σε οπτικά και γενικότερα άλλα είδη, οι εκπτώσεις ξεκινούν από 15% και φτάνουν το 30%.

Προσοχή στις μεγάλες εκπτώσεις

Ωστόσο, οι καταστηματάρχες του κέντρου τονίζουν πως οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σχετικά με το εύρος των εκπτώσεων και την ποιότητα του είδους που αγοράζουν. Και αυτό, καθώς όπως επισημαίνουν, υπάρχει μικρό περιθώριο για μεγάλες εκπτώσεις ειδικά «σε ποιοτικά είδη, οι πρώτες ύλες των οποίων είναι ακριβές και μικρό το περιθώριο κέρδους για τους καταστηματάρχες σε περίπτωση μεγάλης έκπτωσης».

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα