12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων 22:00

Διαβάστε επίσης

Στην τοποθέτηση νέου διοικητικού Συμβουλίου στην Κιβωτό του Κόσμου προχωρά η κυβέρνηση, μετά τις αποκαλύψεις για δεκάδες κακοποιητικές συμπεριφορές σε παιδιά.Όπως είπε ο υπουργός εργασίας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στη Βουλή, το νέο συμβούλιο θα απαρτίζουν άνθρωποι υψηλού κύρους που θα διακρίνονται για την κοινωνική τους προσφορά. «Θα κινηθούμε γρήγορα, έχοντας ως βασική έννοια να μην καταρρεύσει η δομή και υπάρξει έλλειμμα εμπιστοσύνης προς αυτή και άλλες δομές, καθώς αυτό θα είχε δραματικές συνέπειες για τα παιδιά» πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης, επισημαίνοντας ότι μας ενδιαφέρει να μείνουν όρθιες οι δομές». Αύριο -εν τω μεταξύ- ξεκινούν οι καταθέσεις. Στο κάδρο της εισαγγελικής έρευνας βρίσκονται τέσσερα άτομα, για δύο αδικήματα, ένα κακούργημα, αυτό της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, και ένα πλημμέλημα, αυτό της σωματικής βλάβης σε βάρος αδυνάμων. Η δικογραφία με το προανακριτικό υλικό που σχηματίστηκε από την Ασφάλεια ήδη βρίσκεται στα χέρια της Εισαγγελίας Ανηλίκων.

Νέα επίκαιρη ερώτηση για το θέμα των υποκλοπών, την τέταρτη κατά σειρά κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, καλώντας τον πρωθυπουργό να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των αστυνομικών που μετατάχθηκαν στην ΕΥΠ για να χειρίζονται το Predator. «Είναι πλέον εδραία πεποίθηση, της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών ότι αρνείστε να δώσετε απαντήσεις διότι γνωρίζατε, διότι είστε ενορχηστρωτής, ηθικός αυτουργός και εν τέλει ένοχος για το σκάνδαλο των υποκλοπών, παράνομων και «νόμιμων»», επισημαίνει -μεταξύ άλλων- ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ένας δρόμος απομένει στον Πρωθυπουργό. Οι εκλογές να γίνουν σε καθαρό τοπίο χωρίς σκιές», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Αυξήσεις στις συντάξεις 7,65% από τις αρχές του επόμενου χρόνου, που θα καλύψουν περισσότερους από 2 εκατομμύρια δικαιούχους, ανακοίνωσε ο Κωστής Χατζηδάκης. Όπως είπε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, με τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης, συνολικά ένας στους δύο συνταξιούχους θα δει τουλάχιστον μία επιπλέον σύνταξη στον λογαριασμό του. Η αύξηση αυτή -πρόσθεσε- θα πρέπει να συνδυαστεί με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ που θα δοθεί έως τις 20 Δεκεμβρίου την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης για τους συνταξιούχους και την τέταρτη δόση επανυπολογισμού αναδρομικών του νόμου Βρούτση.

“Ο μεγαλύτερος τζαμπατζής σήμερα στην Ελλάδα και στον Δήμο Αθηναίων είναι το ίδιο το Κράτος. Τα Υπουργεία δεν πληρώνουν ανταποδοτικά. Πληρώνουν φως, νερό, τηλέφωνο, αλλά στον δήμο δεν πληρώνουν, ούτε για τα σκουπίδια, ούτε για τον ηλεκτροφωτισμό. Δεν καταβάλλουν δημοτικά τέλη!” ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης , κατά την παρέμβασή του στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ που διεξάγεται στο Βόλο. Ο Δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε την ανάγκη οι δήμοι να αποκτήσουν μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας, αυτονομίας και ανεξαρτησίας, προκειμένου να μπορέσουν να κάνουν βήματα μπροστά, τονίζοντας παράλληλα, τις διαχρονικές αιτίες κακοδαιμονίας της τοπικής αυτοδιοίκησης και υστέρησης στην παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες. Επίσης ο κ. Μπακογιάννης επανάφερε την πρόταση να περάσει ο ΕΝΦΙΑ στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Εκατοντάδες άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην Ιωάννα Κολοβού, μετά τις απαράδεκτες εικόνες με την έξωση της δημοσιογράφου από το σπίτι της στα Άνω Ιλίσια, κατά την εκτέλεση έξωσης λόγω χρεών σε τράπεζα, ύψους 15.000 ευρώ. Η ίδια εξέφρασε τη συγκίνησή της για το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης που δέχθηκε από φίλους, γείτονες, συλλογικότητες ενώ τονίζει ότι η υπόθεση αυτή δεν αφορά μόνο εκείνη, αλλά «τους χιλιάδες πλειστηριασμούς που έπονται». Κατά τη διάρκεια της πορείας άγνωστοι προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα, οχήματα και ΑTM τραπεζών της περιοχής.

Νέες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της 75χρονης που βρέθηκε νεκρή από ασφυξία στις Καλυθιές Ρόδου . Η 45χρονη οικιακή βοηθός, που συνελήφθη για τη δολοφονία της κατάκοιτης γυναίκας, έχει ομολογήσει ακόμη τρεις δολοφονίες ηλικιωμένων ατόμων. Επίσης, φέρεται να έχει αποπειραθεί να σκοτώσει και το παιδί της πριν από χρόνια. Ωστόσο, οι αστυνομικοί είναι πολύ επιφυλακτικοί για τα όσα είπε, λόγω ψυχικής νόσου.

Ξεκίνησε η απομάκρυνση αμάχων από την Χερσόνα και το Μικολάιβ, περιοχές που απελευθερώθηκαν πρόσφατα, εν μέσω φόβων ότι οι ζημιές που έχουν υποστεί βασικές υποδομές λόγω των βομβαρδισμών έχουν τέτοια έκταση που οι κάτοικοι δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν τον χειμώνα.

Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, Ιρίνα Βερέστσουκ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα παράσχει μεταφορικά μέσα, καταλύματα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η Σενεγάλη ήταν εξαιρετική στη μεγαλύτερη διάρκεια, αλλά η Ολλανδία…χτύπησε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης παίρνοντας τη νίκη με 2-0.

Νωρίτερα η Αγγλία επικράτησε με 6-2 του Ιράν, ενώ αυτή την ώρα διεξάγεται το τελευταίο παιχνίδι της 2ης ημέρας του Μουντιάλ του Κατάρ, ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ουαλία.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις νυχτερινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα