12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: Eίναι η ώρα να κάνουμε πραγματικότητα την αυτοδύναμη Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

«Δεν θα επιτρέψω στον εαυτό μου να χάσω ούτε μια μέρα για να βελτιώσω τη ζωή των πολιτών», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ της Δευτέρας, από το βήμα της Βουλής.

Πρόσθεσε πως «τώρα είναι η ώρα να κανουμε πραγματικότητα την αυτοδύναμη Ελλάδα του 21ου αιώνα. Ο λαός μας εμπιστεύτηκε. Το κεντρικό μήνυμα έχει φτάσει στην κοινωνία και οι πολίτες παρακολουθούν τα βήματα μας», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται αμέσως τόνισε ο πρωθυπουργός και απαντώντας στον κ. Τσίπρα είπε ότι η πολιτική του στηρίζει τη μεσαία τάξη στην οποία είχε επιτεθεί ο κ. Τσίπρας.

«Όταν ελαφρύνουμε τον ΕΝΦΙΑ δεν αναφερόμαστε στους πλούσιους της Εκάλης αλλά στη μεσαία τάξη που εσείς εξοντώσατε» είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί ως κατεπείγον την επόμενη εβδομάδα.

«Είχα πει ότι η μείωση πλεονασμάτων θα είναι εφικτή όταν αποδείξουμε έμπρακτα την μεταρρυθμιστική μας δυναμική» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι «τα έφερε έτσι που βρίσκονται στη Βουλή, το δίδυμο της καταστροφής του α’ εξαμήνου του 2015». «Συμβουλές από εσάς για διαπραγμάτευση αυτή η παράταξη, που στάθηκε όρθια, ενώ εσείς κάνατε κωλοτούμπα στη συνέχεια, δεν δέχεται» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Οι φυλακές γίνονται πάλι φυλακές… αναγκαζόμαστε να πάρουμε αυτό το μέτρο γιατί θα πατάξουμε το έγκλημα μέσα στις φυλακές.. θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να είναι οι πολίτες ασφαλείς» είπε ο πρωθυπουργός. Τόνισε πως καταργείται αμέσως το άσυλο της «ανομίας» στα Πανεπιστήμια και κάλεσε το ΚΙΝΑΛ να ξεκαθαρίσει τη θέση του καθώς όπως είπε ακούγονται ψίθυροι ότι σκέφτεται να αλλάξει θέση.

«Είχα προειδοποιήσει ότι από την ώρα που θα ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών θα είναι δύσκολο να μην εφαρμοστεί» υπενθύμισε ο πρωθυπουργός απαντώντας στην κριτική ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει τη συμφωνία. Τόνισε πως θα δώσει μάχη για την ονομασία των προϊόντων και πως θα αξιοποιήσει την ευρωπαϊκή πορεία της γείτονος και τις διαπραγματεύσεις για να κερδίσει η χώρα όσο το δυνατόν περισσότερα.

Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε προς τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και τους κάλεσε να συνδράμουν και εκείνοι στην άμβλυνση των αρνητικών συνεπειών της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αν δεν θέλουν να βάλουν πλάτη γιατί θεωρούν ότι η Συμφωνία που υπέγραψαν είναι τόσο σπουδαία, η κυβέρνηση της ΝΔ, θα προχωρήσει μόνη της, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν θα αυξήσουμε τα τιμολόγια κι αν χρειαστεί να πουλήσουμε περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ θα το κανουμε για να μην κλείσει η επιχείρηση και χάσουν τις δουλειές τους οι εργαζόμενοι» είπε ο πρωθυπουργός. Απευθυνόμενος στον κ. Τσακαλώτο είπε πως «φαντάζομαι ότι θα γνωρίζετε την έκθεση του ανεξάρτητου ελεγκτή για την αβεβαιότητα» που υπάρχει για την επιχείρηση. Κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει «τεράστια ευθύνη για την καταστροφή της μεγαλύτερης ελληνικής επιχείρησης».

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε χρόνο να απαντήσει για ασφαλιστικό, αφορολόγητο και 13η σύνταξη

Ο πρωθυπουργός δεν είχε χρόνο να απαντήσει για το ασφαλιστικό, το αφορολόγητο, τη 13η σύνταξη, τα πλεονάσματα, σχολίασαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα στη Βουλή. Και συμπλήρωναν, «δε βρήκε επίσης χρόνο να απαντήσει ούτε για προσλήψεις σε εκπαιδευτικούς, γιατρούς και στο πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι».

Αντιθέτως, σημειώνουν οι ίδιες κομματικές πηγές, «βρήκε χρόνο μόνο να μας πει ότι θα πουλήσει τα φιλέτα της ΔΕΗ, θα ακυρώσει στην πράξη τη μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια μέσω του εξορθολογισμού των τιμολογίων, καθώς και ότι η εμμονή στην ακροδεξιά ατζέντα της τάξης και ασφαλείας αποτελεί προοδευτική πολιτική».

Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα