back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μαίνεται η δασική πυρκαγιά στην Τανάγρα

Διαβάστε επίσης

Καλύτερη είναι η εικόνα στη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην Τανάγρα, στην περιοχή της Ασωπίας. Από νωρίς το πρωί επιχειρούν τα εναέρια μέσα με δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα ενώ παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 174 πυροσβέστες με 42 οχήματα ενώ μετά την ολονύκτια προσπάθεια η φωτιά “δεν έχει μέτωπο” αν και δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο καθώς υπάρχουν πολλά δύσβατα σημεία.

Για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν δύο άτομα από την Ιερά Μονή Τσάτσαρη Προφήτη Ηλία.

Εσπευσμένα μετέβη και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην Ασωπία Τανάγρας.

Παράλληλα στην περιοχή μετέβη το κλιμάκιο της Γ.Γ.Π.Π, ενώ σημειώνεται ότι ενισχύονται οι εναέριες και οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν.

«Δεν απειλείται το χωριό από την πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή της Ασωπίας του δήμου Τανάγρας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασίλης Βαθρακογιάννης μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Έλενα Μπρέγιαννη.

Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Η φωτιά πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 52 πυροσβέστες με 15 οχήματα και συγκεκριμένα 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και 22 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Ενισχύονται οι δυνάμεις στην πυρκαγιά του δήμου Τανάγρας

Οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύονται με 174 πυροσβέστες με 42 οχήματα, 6 ελικόπτερα, 9 δημοτικές υδροφόρες, 4 ερπυστριοφόρα μηχανήματα και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος».

Στο σημείο βρίσκεται και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων εμπρησμού αναζητώντας τα αίτια.

Εν τω μεταξύ, μετά από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων απομακρύνθηκαν προληπτικά 2 άτομα από την Ιερά Μονή Τσάτσαρη Προφήτη Ηλία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα