back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Οι «Δαναΐδες» για πρώτη φορά στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Διαβάστε επίσης

Οι «Δαναΐδες» του Ανδρέα Κάλβου παρουσιάζονται, για πρώτη φορά, στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, στις 2 και στις 3 Αυγούστου 2019.

Η Νατάσα Τριανταφύλλη, σκηνοθετεί για πρώτη φορά στο θέατρο την τραγωδία «Οι Δαναΐδες» του Ανδρέα Κάλβου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Ερνηνεύουν οι: Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Λένα Παπαληγούρα και Άρης Μπαλής. Την ομάδα των συντελεστών επί σκηνής συμπληρώνει η μεσόφωνος Άρτεμις Μπόγρη.

Η υπόθεση

Η ιστορία διαδραματίζεται στο Άργος, όπου οι πενήντα γιοι του Αίγυπτου, αδελφού του βασιλιά του Άργους, Δαναού, ζητούν σε γάμο τις πενήντα κόρες του Δαναού. Ο βασιλιάς φοβάται ότι ένας από τους γαμπρούς του θα τον εκθρονίσει, έχοντας λάβει μάλιστα σχετικό χρησμό από το μαντείο. Σε μια προσπάθεια να αποφύγει το μοιραίο, ο Δαναός δίνει εντολή στις κόρες του να δολοφονήσουν τους συζύγους τους τη νύχτα του γάμου. Η μόνη που παραβαίνει την εντολή του αλλά και αρνείται τον χρησμό είναι η Υπερμνήστρα, η οποία είναι ερωτευμένη με τον άντρα της, τον Λυγκέα, όπως και εκείνος μαζί της.

Μετάφραση: Δημήτρης Αρβανιτάκης – Έφη Καλλιφατίδη
Σκηνοθεσία: Νατάσα Τριανταφύλλη
Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Μουσική: Μonika

Εισιτήρια:

Κανονικό 25 ευρώ, Φοιτητικό και 65+ 10 ευρώ, Ανέργων και ΑΜΕΑ 5 ευρώ

Εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών (Πανεπιστημίου 39)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα