back to top
17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Τελευταία…ζαριά με Τσεχία για πρόκριση στους “8”

Διαβάστε επίσης

Η Εθνική ψάχνει αρχικά τη νίκη και στη συνέχεια το μαγικό +12 απέναντι στην Τσεχία για να προκριθεί στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας.

Η Εθνική θα ρίξει μία τελευταία ζαριά στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας και καλείται να φέρει…12αρες απέναντι στην Τσεχία στις 11:30-ΕΡΤ Sports, για να προκριθεί στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εάν τα καταφέρει στη συνέχεια θα περιμένει νίκη των ΗΠΑ επί της Βραζιλίας 13:30 για να σφραγιστεί η πρόκριση.

Η Ελλάδα θα παραταχθεί πλήρης, καθώς και η κάκωση που υπέστη στα πλευρά απέναντι στις ΗΠΑ ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν πρόκειται να του στερήσει τη συμμετοχή. Από την άλλη οι Τσέχοι θα στερηθούν τις υπηρεσίες του Μπλέικ Σιλμπ, που γύρισε το πόδι του στον αγώνα απέναντι στην Βραζιλία.

Η Τσεχία αποτελεί τον ορισμό της ομάδας, με χημεία, συνεργασίες, ηρεμία και πειθαρχημένο παιχνίδι και κυρίως με ξεκάθαρους ρόλους. Η μοναδική ήττα που φέρει στην πρώτη συμμετοχή της σε Παγκόσμιο Κύπελλο είναι από την Team USA (88-67), ενώ όσοι την υποτίμησαν το… πλήρωσαν. Από το ρόστερ της ξεχωρίζει ο γνώριμος μας από τη θητεία του στα ευρωπαϊκά παρκέ, Τόμας Σατοράνσκι, ο οποίος από τη στιγμή που μεταπήδησε στο ΝΒΑ «έφτιαξε» και το σουτ του.

Χρωστάει ένα μεγάλο παιχνίδι

Η Εθνική μας ομάδα που μέχρι τώρα στη διοργάνωση δεν έχει παρουσιάσει το καλύτερο πρόσωπο, αναμφίβολα υπερέχει σε εμπειρία και ποιότητα. Όμως οι αρετές της αυτές δεν έχουν παρουσιαστεί στο μέγιστο στο τουρνουά της Κίνας. Χρωστάει ένα μεγάλο παιχνίδι. Το χρωστάνε πρώτα απ΄όλα οι ίδιοι οι παίκτες στον εαυτό τους. Το χρωστάει και ο Θανάσης Σκουρτόπουλος που δεν δείχνει να είναι στα πάνω του από τον πάγκο. Εάν αυτό συμβεί το +12 θα φαντάζει εύκολο. Σε αντίθετη περίπτωση θα αποχαιρετήσει και θα μπει στο αεροπλάνο. Στις 11.30 όλες οι απαντήσεις θα δοθούν, με την ευχή όλων μας να τους δούμε να ετοιμάζουν βαλίτσες για τη Σαγκάη και τα προημιτελικά και όχι για το Ελ. Βενιζέλος.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα