18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Τσιτσιπάς: «Ελπίζω να υπάρξουν και μεγαλύτερα τουρνουά στην Ελλάδα»

Διαβάστε επίσης

Την επιθυμία του για μεγαλύτερα τουρνουά, ώστε να μπει η Ελλάδα ακόμη πιο δυνατά στον χάρτη του τένις, εξέφρασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Στα πλαίσια της συνέντευξης Τύπου για το Davis Cup, που θα διεξαχθεί στο Τατόι club, μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας αναφέρθηκε στη σημασία της διοργάνωσης για τη χώρα μας, ενώ απάντησε και σε ερώτηση για την «αποχώρησή» του από τα social media.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τσιτσιπά:

Για τη διοργάνωση: «Να ευχαριστήσω την ομοσπονδία και το Τατόι κλαμπ και σε όλους όσους συνέβαλαν στην ανάπτυξη της ομάδας, ώστε να πάρουμε συμμετοχή σε ένα τέτοιο τουρνουά. Είναι ωραίο event που γίνεται στην Ελλάδα. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προπονητές που μας έχουν βοηθήσει με την προετοιμασία και την ομάδα που είναι δυναμική και σταθερή μέχρι στιγμής.

Επίσης είναι σημαντικό να έχουμε τέτοια event στην Eλλάδα. Είναι πρώτη φορά που αγωνίζομαι εδώ, είναι κάτι καινούργιο, κάτι φρέσκο. Ελπίζω να υπάρξουν και άλλα τουρνουά μεγαλύτερα στην Ελλάδα που θα αναπτύξουν αγωνιστικά τη χώρα μας, θα δημιουργήσουν κάτι φρέσκο, θα δουν τα παιδιά πράγματα. Έτσι, η Ελλάδα θα μπει στο χάρτη του τένις».

Για τα social media: «Ήταν χαοτική η κατάσταση εκεί πέρα, πήρα απόφαση να το κλείσω και να τα βγάλω απο τη ζωή μου. Μου προκαλούσαν πίεση και στρες».

Για το κίνητρο της Εθνικής ομάδας: «Νιώθω μεγάλο κίνητρο που κάνω προπόνηση κάθε μέρα με τα παιδιά. Το κλίμα το ομαδικό είναι ξεχωριστό, δεν το βρίσκεις στο τένις συχνά. Ελπίζω να νιώσω την ίδια αυτοπεποίθηση όταν βρεθώ σε τόσο κόσμο μπροστά. Είναι τεράστιο συναίσθημα να παίζεις για τη χώρα σου, να περιβάλλεσαι απο μια ομάδα, υπάρχει κάτι το έξτρα εκεί μέσα».

Για τη διαφορά επιπέδου με τις άλλες χώρες: «Μου έδωσε έξτρα κίνητρο να δημιουργήσω κάτι από το μηδέν, να εκπροσωπήσω τη χώρα μου όπως δεν έχει γίνει. Ήταν δύσκολο όταν έρχονταν παίκτες από δυνατές ομοσπονδίες, όμως ήθελα να δείξω ότι μπορώ να παίξω και στην Ελλάδα. Δεν έχουμε μεγάλη ιστορία με το τένις στην Ελλάδα, αλλά τη δημιουργούμε, με εμένα, τη Μαρία και τα παιδιά εδώ πέρα».

Για την συνύπαρξη της ομαδικότητας με την ατομικότητα: «Απλά ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον, οπότε το να συνυπάρχει σε ομάδες είναι στη φύση του, έτσι μεγαλώνουμε. Ταυτόχρονα είμαστε και μονάδες. Πολλές φορές κάποιες συγκεκριμένες μονάδες παίζουν τεράστιο ρόλο στην εξέλιξη της κοινωνίας ή της ομάδας. Είναι ωραία η συνεργασία της ομάδας με την ατομικότητα. Βγάζουμε δυνάμεις που δε θα μπορούσαμε μόνοι μας, αλλά και η ομάδα εμπνέεται από την ατομικότητα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα