back to top
20.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

20.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Δεν θα γίνουν μαθήματα στα σχολεία στις 27 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε επίσης

Στις 27 Σεπτεμβρίου τα σχολεία όλης της χώρας θα είναι ανοικτά, ωστόσο δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα. Κι αυτό, γιατί όπως ενημερώνει με σχετική εγκύκλιο το υπουργείο Παιδείας, στα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια θα τιμηθεί η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Στόχος της θεσμοθέτησης της 27ης Σεπτεμβρίου ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού είναι να ενεργοποιήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες να συμμετάσχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις. Τη συγκεκριμένη ημέρα οι μαθητές θα ενημερωθούν για τα οφέλη της άθλησης και της υγιεινής διατροφής και θα συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες και σε ομαδικά κι ατομικά αθλήματα.

Αναλυτικά η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για τις αθλητικές δραστηριότητες στα σχολεία:

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας εναρμονίζει την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 η οποία θα εορταστεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019.

Κεντρικός στόχος είναι η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση – Αγαπώ την Υγεία μου» προτείνεται οι σχολικές μονάδες να υλοποιήσουν εντός του σχολικού ωραρίου τις παρακάτω αθλητικές δράσεις (μεμονωμένα ή συνδυαστικά): αερόβιες κινητικές δραστηριότητες: βάδην, τρέξιμο, σκυταλοδρομία, ποδηλασία, σχοινάκι, χορός κ.ά., ομαδικά – ατομικά αθλήματα: καλαθοσφαίριση 3Χ3, ποδόσφαιρο 5Χ5, χειροσφαίριση, πετοσφαίριση, αντισφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση κ.ά. (με δυνατότητα δημιουργίας και μικτών ομάδων).

Ισίδωρος Ρούσσος

ΦΩΤΟ: Facebook Αθλητική Ένωση Κομοτηνής

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα