back to top
16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Γκιουνές για το Γαλλία-Τουρκία:«Το ποδόσφαιρο είναι φιλία, ειρήνη, αδερφοσύνη»

Διαβάστε επίσης

Έκκληση προς τους φιλάθλους της εθνικής ομάδας για ηρεμία, εν όψει του σημερινού αγώνα με τη Γαλλία, από τον Τούρκο ομοσπονδιακό προπονητή Σενιόλ Γκιουνές.

Οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν στο «Σταντ ντε Φρανς» στις 21:45 στο ντέρμπι κορυφής του 8ου ομίλου για τα προκριματικά του EURO 2020, με την κατάσταση να είναι τεταμένη, λόγω της εισβολής των Τούρκων στη Συρία. Να υπενθυμίσουμε πως η UEFA θα εξετάσει το περιστατικό με τους Τούρκους παίκτες να χαιρετούν στρατιωτικά στο γκολ του Τοσούν στο παιχνίδι με την Αλβανία.

Μέσα λοιπόν σε αυτή την κατάσταση και με την κυβέρνηση της Γαλλίας να είναι αντίθετη με την εισβολή στη Συρία, ο Γκιουνές διαβεβαίωσε ότι η ομάδα του «ενθαρρύνει τους στρατιώτες, αλλά επιθυμεί αυτές οι συζητήσεις να μην κυριαρχήσουν του αγώνα. Ζητώ από τους Τούρκους φιλάθλους που ζουν στην Ευρώπη και θα έρθουν στο γήπεδο να παρακολουθήσουν και να ευχαριστηθούν ένα παιχνίδι να χειροκροτήσουν τον αντίπαλο αν είναι ανώτερος. Το ποδόσφαιρο είναι φιλία, ειρήνη, αδερφοσύνη».

Το παιχνίδι σίγουρα αποκτάει και ένα εξωποδοσφαιρικό ενδιαφέρον, καθώς στις κερκίδες θα βρεθούν αρκετοί Τούρκοι φίλοι της Εθνικής τους ομάδας και σίγουρα υπάρχει συναγερμός, προκειμένου να μην υπάρξουν τυχόν ακρότητες μεταξύ των φιλάθλων.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα