back to top
16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

«Πόλεμος» για τις ελληνοποιήσεις προϊόντων

Διαβάστε επίσης

Εντείνει τους ελέγχους ο ΕΦΕΤ με αφορμή πρόσφατα περιστατικά ελληνοποιήσεων σε γαλακτοκομικά προϊόντα, λάδι, μέλι, ρύζι κλπ.

Προκειμένου να εξαλειφθούν τα φαινόμενα σκόπιμης παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού ο Φορέας εφαρμόζει έκτακτο πρόγραμμα στοχευμένων δράσεων. Παράλληλα, καλεί τις επιχειρήσεις να είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία.

Σε ανακοίνωση του ΕΦΕΤ αναφέρεται ότι έχουν εντοπιστεί υποθέσεις, που διερευνώνται σε συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες αφορούν είτε σε εξ ολοκλήρου παραπλανητική επισήμανση του τροφίμου, είτε σε νοθεία ποιοτικών εγχώριων προϊόντων με εισαγόμενα τρόφιμα. Στην περίπτωση που οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων δεν θα μπορέσουν να τεκμηριώσουν κατά 100% την προέλευση που αναγράφεται στην συσκευασία των προϊόντων τους θα υποστούν τις προβλεπόμενες αυστηρές από το νόμο συνέπειες.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Φορέα ο καταναλωτής δικαιούται να επιλέγει τα υψηλής ποιότητας εγχώρια ελληνικά προϊόντα χωρίς να διατηρεί αμφιβολία για την προέλευσή τους.

Γιώργος Σάτρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα