back to top
17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Πιο απλή και γρήγορη η ακαδημαϊκή αναγνώριση πτυχίων φοιτητών ξένων πανεπιστημίων

Διαβάστε επίσης

Την απλοποίηση του καθεστώτος για την ακαδημαϊκή αναγνώριση των τίτλων σπουδών ξένων φοιτητών από τον ΔΟΑΤΑΠ προωθεί το υπουργείο Παιδείας, μετά και σχετικό αίτημα των πανεπιστημίων.

Είναι γεγονός ότι, κατά το πρόσφατο παρελθόν, έχει παρατηρηθεί ο ΔΟΑΤΑΠ να καθυστερεί υπερβολικά την αναγνώριση των προπτυχιακών τίτλων σπουδών αλλοδαπών από χώρες εκτός Ε.Ε., οι οποίοι επιθυμούσαν να φοιτήσουν σε αγγλόφωνα μεταπτυχιακά προγράμματα ελληνικών πανεπιστημίων. Αυτές οι υπέρμετρες καθυστερήσεις είχαν ως αποτέλεσμα πολλοί πτυχιούχοι ξένων ΑΕΙ να χάσουν τις προθεσμίες φοίτησης, ενώ κάποιοι μέχρι να πάρουν την αναγνώριση είχαν επιλέξει πανεπιστήμιο άλλης χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις έχουν καταγραφεί σε τίτλους Κινέζων και Ινδών φοιτητών, καθώςι το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα έχει σημαντικές δομικές διαφορές με τα συστήματα των χωρών αυτών.

Η Σύνοδος Πρυτάνεων έχει ζητήσει την επίλυση του προβλήματος με στόχο τη διευκόλυνση των Ιδρυμάτων να προσελκύσουν ξένους φοιτητές για τα μεταπτυχιακά προγράμματά τους, αλλά και για τα αγγλόφωνα προπτυχιακά που σχεδιάζουν. Το υπουργείο σύμφωνα με πληροφορίες χαρακτηρίζει το αίτημα εύλογο και αναμένεται να προχωρήσει σε ενέργειες για την ικανοποίησή του.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα