back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στους δήμους

Διαβάστε επίσης

Κινητοποιήσεις ξεκινούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στους δήμους της χώρας διαμαρτυρόμενοι προς το υπουργείο Εσωτερικών το οποίο δίνει το δικαίωμα στο Δημοτικό συμβούλιο να εγκρίνει την ιδιωτικοποίηση ανταποδοτικών υπηρεσιών όπως η καθαριότητα, το πράσινο και το ηλεκτρονικό.

Ωστόσο το υπουργείο Εσωτερικών μετά την απόφαση για κινητοποιήσεις των εργαζομένων άλλαξε την αρχική τροπολογία περί ιδιωτικοποιησης καθώς η αρχική προέβλεπε την ιδιωτικοποιηση με αιτιολογημενη απόφαση δημάρχου. Παρά ταύτα οι η ΠΟΕΟΤΑ αποφάσισε να υλοποιήσει τις κινητοποιήσεις.

Σήμερα στις 9:30 οι εργαζόμενοι στους δήμους έχουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών. Για σήμερα έχουν κηρύξει στάση εργασίας από την αρχή της βάρδιας μέχρι τις 11 το πρωί.
Η ΠΟΕ ΟΤΑ εχει προγραμματίσει για το Σάββατο πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος έξω από το υπουργείο Εσωτερικών. Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι στον Βόλο όπου επιχειρήθηκε η ιδιωτικοποιηση ανταποδοτικων υπηρεσιών η πρόταση κόπηκε από την Αποκεντρωμένη διοικηση καθώς η αιτιολόγηση δεν ήταν επαρκής. Τέλος να σημειωθεί ότι η ΠΟΕ ΟΤΑ ζητά συναντήσεις για το θέμα με τους πολιτικούς αρχηγούς

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα