back to top
22.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

22.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο του “ΟΧΙ”

Διαβάστε επίσης

Με την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου κορυφώνονται σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Στα Χανιά θα παρακολουθήσει τη μαθητική παρέλαση, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Αθήνα συμμετέχει με την καθιερωμένη πανηγυρική Δοξολογία στην Μητρόπολη και την μαθητική παρέλαση στο κέντρο της πόλης.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν στο κέντρο της πόλης και σε όλους τους δήμους της Αττικής.

Από τις 9 το πρωί έως και τη λήξη της παρέλασης- θα διακοπεί η κυκλοφορία στις λεωφόρους Βασ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Βασ. Σοφίας, Συγγρού (μεταξύ των οδών Αθανασίου Διάκου και Διονυσίου Αρεοπαγίτου) και στην Αθ. Διάκου, καθώς και στις κάθετες των παραπάνω λεωφόρων και οδών.

Αναλυτικότερα στο 3w.neo.athina984.gr

«Θωρακίζουμε αμυντικά τη χώρα για να μπορούν οι Έλληνες να αισθάνονται απόλυτα ασφαλείς, να σχεδιάζουν το μέλλον τους» διαβεβαιώνει ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος.

Ταυτόχρονα καλεί σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα, σε μια περίοδο που – όπως επισημαίνει – παρουσιάζονται έντονες προκλήσεις ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, εξαιτίας της αναθεωρητικής συμπεριφοράς της γείτονος.

“Η 28η Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί μέρα τιμής, μνήμης και αναστοχασμού” αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. “Το έπος του ‘40 στα βουνά της Πίνδου αποδεικνύει ότι την ιστορία τη γράφουν οι λαοί με τους αγώνες τους. Η λαϊκή αντίσταση στον πάνοπλο στρατό των κατακτητών, το βροντερό “Όχι”. στο φασισμό και το ναζισμό, αποτελούν την πιο λαμπρή παρακαταθήκη της ιστορίας μας.

“Τιμούμε το έπος του 40, την εθνική αντίσταση, τους ήρωες που πολέμησαν τον φασισμό και τον ναζισμό.Όλους και όλες που αγωνίστηκαν για μια ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα. Η μάχη κατά του φασισμού, συνεχίζεται και είναι καθημερινή και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη” αναφέρει σε δήλωσή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.  “Η Ελλάδα είναι δύναμη σταθερότητας στα Βαλκάνια και στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, με την προσήλωση μας στο διεθνές δίκαιο , τις συνθήκες και τις συμμαχίες μας”.

«Η 28η Οκτωβρίου 1940 και η κατοπινή πάλη της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού ενάντια στη φασιστική κατοχή, αποτελεί πηγή έμπνευσης και διδαγμάτων, ιδιαίτερα σήμερα, που οι αντιθέσεις και τα αδιέξοδα στο παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα εγκυμονούν ξανά κινδύνους γενικευμένων πολεμικών συγκρούσεων» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα